Home / archiefcentraal / raalter afvalwater verwarmt zwemwater

raalter afvalwater verwarmt zwemwater

Binnen het project Inners zet het waterschap in Raalte een demonstratieproject op voor warmtelevering vanuit de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan het zwembad. Het is een gezamenlijke investering van het waterschap en de gemeente Raalte in duurzaamheid. De gemeenteraad van Raalte heeft al 150.000 euro toegezegd als bijdrage.

De rioolwaterzuivering in Raalte is gebouwd in 1963. Deze zuivert het afvalwater van woningen en bedrijven uit de kernen Raalte, Broekland, Heeten, Nieuw Heeten, Haarle, Luttenberg, Mariënheem en Lemelerveld. Per dag stroomt er 7.500.000 liter afvalwater (bij regen kan dat oplopen naar 3 à 4 keer zoveel) door de riolering.

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.