raalte viert anderhalve dag oranjefeest

In Raalte beginnen de festiviteiten al rond Koninginnedag al op vrijdagavond. De horeca houdt een heuse Queensnight en mag van de gemeente een uurtje langer openblijven dan normaal. De kroegen blijven dus tot 03.00 uur open, de Leeren Lampe tot 4.00 uur. In de Leeren Lampe speelt, hoe toepasselijk, de formatie Queenmania. Deze Tsjechische formatie is volgens Joop van den Enk misschien wel de beste Queen coverband die er is.

’s Morgens om 9.30 uur beginnen de Matjesmarkt en de Oranjemarkt in het centrum van het dorp. Om 10.00 uur is er een aubade door St. Caecilia op de Grote Markt, waarna de officiële opening van de feestdag wordt verricht. De tweede editie van de Raalter Muziek Marathon gaat om 10.30 van start, ook op de Grote Markt. Op de Plas en de markt vinden vanaf 10.30 uur kinderspelen plaats, voor leerlingen van de basisschool tot en met groep 6. Rond diezelfde tijd treedt er ook een theatergroep op in het centrum en maken kinderen muziek. Om 11.00 uur is de start van de fietspuzzeltocht vanaf de Munstersestraat. Wie niet stil kan blijven zitten, kan deelnemen aan de Grote Stoelendans die om 13.00 uur gehouden wordt, wederom op de Grote Markt. De muziekmarathon wordt om 19.00 uur afgesloten met een grote finale.

Wie dan nog energie over heeft, kan het feest nog even voortzetten in de verschillende horecagelegenheden in het dorp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.