pvda raalte wil herziening megastallen

Op 16 maart 2011 heeft staatssecretaris Bleker de Tweede Kamer laten weten een maatschappelijke

dialoog op gang te willen brengen ten aanzien van megastallen. Tijdens deze maatschappelijke

dialoog wil de staatssecretaris mogelijk ongewenste ontwikkelingen tegen gaan. Naar aanleiding van de uitspraken van Bleker, heeft de PvdA de volgende vragen aan het college gesteld aan het Raalter college.

1. Kunt u een overzicht verstrekken van alle lopende bouwaanvragen (nieuwbouw, verbouw, uitbreiding) voor stallen die voldoen aan de beschrijving van staatssecretaris Bleker (stallen groter dan 300 NGE of meer dan één bouwlaag), met als peildatum 01-04-2011?

2. Kunt u een overzicht geven van alle huidige bedrijven die voldoen aan de beschrijving van staatssecretaris Bleker (stallen groter dan 300 NGE of meer dan één bouwlaag), met als peildatum 01-04-2011?

3. Bent u bereid om per 01-04-2011 aan het verzoek van staatsecretaris Bleker te voldoen, en zodoende een tijdelijke bouwstop in te lasten?

4. Bent u bereid om lokaal de maatschappelijke discussie over megastallen te voeren? En bent u bereid om hier het initiatief voor te nemen?

5. Kunt u, vooruitlopend op een mogelijk maatschappelijk debat, aangeven wat volgens u maatschappelijk ongewenste ontwikkelingen zijn op dit gebied; met betrekking tot schaalgrootte, intensieve veehouderij, dierwelzijn en volksgezondheid?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.