pedro pico pop groter beter en meer

Wat muziek betreft, omvat Pedro Pico Pop bijna elke denkbare stijl, van bliebjesdance van Meneo tot echte ouderwetse hardrock (VanderBuyst), van cowpunk (een mengelmoes van countryrock en punk, zie het Amerikaanse Two Cow Garage) tot een uitgelaten ode aan alle hits uit de jaren tachtig (The Hot Stewards). Daarnaast zijn er ook bands uit de regio, waaronder Are You a Lion uit Luttenberg (country/indiepop), Activate uit Raalte (rock), Schoolyard Herons uit Haarle (rock), Vine-Yard uit Zwolle (punk) en Lick uit Deventer (hardrock). In totaal spelen er circa twintig bands op het festival. Verder draaien verschillende DJ’s lekkere plaatjes aan elkaar. Tevens biedt het festival ruimte voor kunst, skate en stunts.

Het festival op het MBI Terrein is met deze ingrediënten dé plek om muziek te ontdekken en verrast te worden door al het randgebeuren. Een verbeterde ruimte op het festivalterrein is de koffiekamer, omgedoopt tot Minimal Groove Stage. In deze lounge gaan video deejays beelden projecteren op een muur, onder begeleiding van rustige techno gedraaid door Jan Liefhebber. Zo verdwaalt de bezoeker in een levensechte virtuele wereld.

Voor de afdeling kunst is Nanda Janssen of Lorkeers bij de organisatie van Pedro Pico Pop gekomen. Zij heeft binnen een aantal maanden een veelzijdig kunstprogramma neer weten te zetten. Tussen de kunstenaars bevinden zich bekende gezichten als Ronald Jonkman en Ester van Kempen van studio ROES+ en Maudy Alferink en Camilla Oosterwechel van VOLT. Leerlingen het Carmel College gaan onder leiding van Joyce Heuven de muur van de fabriek met graffiti versieren.

Daarnaast gaat Tabitha Mann zich bezighouden met bouwen van een rauwe jungle op het festivalterrein. Terreinbeheerder Henk Zielman stelt, net als ieder jaar, vinyl kunst tentoon. Onder een grote overkapping komt een halfpipe staan, waar professionele skaters demo’s geven en waar bezoekers zelf ook aan mee kunnen doen. De beste moves worden beloond met prijzen. Daarnaast verzorgt de sinds een tijdje in Raalte woonachtige Amerikaanse stuntman Chuck Borden (die werkte voor grote Hollywoodproducties als Independence Day), enkele shows.

Kaarten voor het Pedro Pico Pop festival kosten 10 euro. Op staging2.pedropicopop.com is alle informatie te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.