passieconcert in de basiliek van de kruisverheffing

Het Gemengd koor van de Heilige Kruisverheffing zal op 17 april de Johannes Passie van Francesco Suriano uitvoeren.

Solist J. Leunissen zal als evangelist het lijdensverhaal volgens Johannes 18 en 19 zingend vertellen en het koor neemt daarbij verschillende rollen op zich zoals die van een machteloze Pilatus en die van het woedende volk. Het koor zal ook het ‘Lacrimosa’ uit het Requiem van Mozart zingen.

Dit ‘tranendal’ zal worden begeleid door Jan Wanders op de accordeon en Diewertje Wanders met haar viool. De algehele leiding is in handen van Gerlinde Post. Voor aanvang van dit concert is er in de kerk een boekje te koop, hierin staan alle teksten en vertalingen van de werken die gezonden gaan worden. Om iedereen de gelegenheid te geven in stilte de kerk te verlaten zal er na afloop geen collecte worden gehouden. Het concert begint op 17 april om 15.30 uur.