paasvuren in gedrang door droogte

Er is een gerede kans dat komend weekend de paasvuren in Salland niet aangestoken mogen worden. We staan op het punt een ‘code droog’ over ons heen te krijgen en dat betekent dat openbare vuren in de buitenlucht verboden worden.

Momenteel werkt de provincie met code geel, code oranje hangt in de lucht. Dan komt code rood, die heet in de volksmond code droog. Een woordvoerder van de brandweer wilde vanmiddag bij een brandje aan de Halewechstraat in Raalte niet nader ingaan op de kansen op code droog en de gevolgen die dat heeft. “Maar dat gaat vast wel iets inhouden voor de paasvuren”.

Het brandje aan de Halewechstraat was overigens een goed voorbeeld van de gevaren wegens droogte. Een hegje vatte vlam zonder al te veel moeite.

Aangezien het de laatste twee weken bijna niet geregend heeft en het ook de komende dagen kurkdroog blijft en er volgens weeronline ook de komende veertien dagen geen regen te verwachten is, zou dit jaar wel eens een Pasen kunnen opleveren zonder de traditionele vuren die als bedoeling hebben de duivelse winterdemonen het land uit te drijven. Dat is overigens niet uniek, ook in 2003 en 2008 werden vuren verboden.

Als de paasvuren doorgaan, kun je hier mooi kijken waar de vuren zijn. Op de hoogte blijven over afgelastingen? Onder deze link kan dat. Maar via ons natuurlijk ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.