paasvuren afgeblazen door droogte

Er komen definitief geen paasvuren in Salland. De code oranje is namelijk vanaf donderdagmorgen van kracht. De brandweer en de politie gaan extra toezicht houden, om te voorkomen dat er toch nog paasbulten aangestoken worden. De code oranje houdt in dat het verboden is om open vuur te stoken. Ook de barbecue en de vuurkorf gaan tijdelijk in de ban.

De organisatoren van paasvuren krijgen donderdag allemaal een brief waarin het nieuws staat. “Wel verwacht, maar toch balen. We hebben er veel tijd en energie in gestoken. We nemen aan dat er nog wel een ander moment komt dat we de bult in de brand mogen steken,” aldus Sander Tijs van jeugdgroep Aksie uit Luttenberg. “Voor zover ik weet is dit de eerste keer in Luttenberg dat het door een code droog niet door kan gaan. Het is wel eens kantje boord geweest, maar toen hebben we uiteindelijk toch nog groen licht gekregen. Alleen tijdens de MKZ-crisis hebben we het een jaartje overgeslagen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.