oranjeconcert in de willem hendrik zwarthal

Martin Mans op het orgel en Martin de Deugd met viool geven op zaterdag 30 april een Oranjeconcert in de Willem Hendrik Zwarthal in Lemelerveld. Het concert heeft een afwisselend programma, waarin onder andere de volgende werken worden gespeeld: ‘Air’ van Bach, een improvisatie over thema’s van Bach, ‘Le Cygne’ van Saëns, een improvisatie over opwekkingsliederen, ‘Sicilienne’ van von Paradis, ‘Schindler’s List’ van Williams, een improvisatie over vaderlandse liederen, Hollandse liedjes door Martin en Martin, ‘Pavane’ van Fauré, ‘Salut d’amour’ van Elgar.

Van 1985 tot 2001 was Martin de Deugd concertmeester van de Hoofdstad Operette. Na de ontbinding van de Hoofdstad Operette in 2001 was De Deugd werkzaam als concertmeester van het Nederlands Promenade Orkest. Hij trad daarnaast ook solistisch op in onder andere Concertgebouw Amsterdam, Concertgebouw De Doelen in Rotterdam en de Koningin Elizabeth Zaal in Antwerpen. Op dit moment speelt De Deugd bij Camerata Antonio Lucio, onder leiding van Emmy Verhey. Hij speelt daarbij op een viool van de Brusselse vioolbouwer Hilaire Darche uit 1928.

Martin Mans werd in 1965 geboren te Melissant, op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Per jaar geeft Martin Mans zo’n 150 concerten in binnen- en buitenland. Buitenlandse concertreizen voerden hem door geheel Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika. Binnen de landsgrenzen genieten zijn concertseries ‘Tour langs monumentale orgels’ en ”Verzoekconcerten in de Breepleinkerk’ grote belangstelling. Regelmatig treed hij op voor radio en televisie. Naast zijn activiteiten als kerk- en concertorganist is hij ook een gewaardeerd begeleider van koren en solisten. Zo is hij begeleider van het beroemde Holland Boys Choir uit Elburg. Jaarlijks neemt hij bij dit koor de orgelpartij voor zijn rekening bij de Lessons and Carols en de zomerconcerten. Ook aan grote klassieke projecten als het Requiem van Fauré en de Bach-cantates verleende hij zijn medewerking.

Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 12 euro per persoon, inclusief koffie/thee met koek en een hapje en drankje na afloop. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Het wordt aangeraden om kaarten vooraf te reserveren via Huetink (0572-371838) of via Boks (038-4224079).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.