Home / archiefcentraal / op zoek naar contributie voor kinderen minima

op zoek naar contributie voor kinderen minima

Raalte moet op zoek naar een andere manier om kinderen uit bijstandsgezinnen financieel te ondersteunen als ze bij een sportclub willen. Een omstreden plan van wethouder De Groot ligt al in de prullenbak nog voordat het politiek besproken is. Grootste probleem is dat de gemeente deze regeling – het jeugdsportfonds – voor ‘de armen’ wilde laten uitvoeren door ‘de rijken’, de Rotary. Dat lag niet echt lekker.

B&W hielden strak vast aan de plannen. Op een brief van Lokaal Alternatief en PvdA of er vooraf niet gesproken kon worden over de wijze van invoeren antwoordde het college nog dat dat mooi niet ging gebeuren. De politiek mocht er wat van gaan zeggen als het plan een keer in werking was.

Die houding kost het plan nu de kop. Het ligt politiek niet lekker en er is onrust over ontstaan onder de burgers. Dat laatste is politiek gezien meestal niet zo’n struikelblok, maar dit keer toch reden genoeg om de stekker er uit te trekken.

Lees ook

Plannen voor woongroep bij boerderij Heeten

RAALTE – Het Raalter college van B&W is in principe akkoord met de plannen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.