Home / archiefcentraal / ook dit jaar groots oranjefeest laag zuthem

ook dit jaar groots oranjefeest laag zuthem

De volgende ochtend, op Koninginnedag zelf, gaat om 09.30 uur de optocht van start. Een uurtje later komt burgemeester Piet Zoon om de officiële opening van de dag te verrichten. Ook vindt dan de prijsuitreiking van de optocht plaats. Na de opening is er tot 17.00 uur een Middeleeuwse Markt in het dorp, deze wordt opgeluisterd door het St. Michaels Gilde uit Zwolle. Om 11.00 uur kunnen kinderen ballonnen oplaten, wat direct de aftrap is voor de kinderspelletjes. ’s Middags is er tussen 13.00 uur en 14.00 uur een roofvogeldemonstratie door Valkerij Schaap. Van 12.00 uur tot 16.00 uur is ook Jannes de historische goochelaar te gast in het dorp. Om 12.30 uur is de prijsuitreiking van de kinderspelletjes in de tent. Na de prijsuitreiking begint om 12.45 uur de dorpslunch, met daarbij een Middeleeuwse soepwedstrijd. Ook draait er een varken aan het spit.

Vanaf 14.30 is er een workshop Ridders te Paard, die is toegankelijk voor alle leeftijden. Vanaf 15.00 uur kan de jeugd tussen 8 en 14 jaar deelnemen aan een workshop zwaard vechten. Deze wordt gegeven door de Academie voor de Middeleeuwse Europese Krijgskunsten. De jongere jeugd kan tussen 14.00 uur en 16.00 uur zelf een schild in elkaar knutselen. Om 14.00 uur begint ook de zeskamp, met dit jaar als thema Middeleeuws spektakel, maar dat thema voelde u waarschijnlijk al in de lucht hangen toen u bovenstaande las. De kinderen kunnen tussen 19.00 uur en 21.00 uur uit hun dak tijdens de Kinderdisco. Vanaf 21.00 uur is het de beurt aan de ouderen. Het Oranjebal met Disco Show is de afsluiter van deze feestelijke dag.

Lees ook

Eerste exemplaar fotoboek ‘Etty Hillesum en het IJssellandschap’ voor Jan Terlouw

WELSUM/DIEPENVEEN – Jan Terlouw heeft woensdag 17 november het eerste exemplaar van het nieuwe fotoboek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.