nick van den heuvel tweede in honselersdijk

Nick van den Heuvel van ATB-Team Lemelerveld is afgelopen zondag tweede geworden bij de amateurs van de derde nationale wedstrijd in Honselersdijk. Het parcours in Honselersdijk lag er, in tegenstelling tot vele vorige edities, kurkdroog bij. Het beloofde een snelle wedstrijd te worden afgewisseld met veel kort draai- en keerwerk en vele korte klimmetjes.

Vanaf het startschot reden ATB’ers Nick van den Heuvel en Jeroen Wessel bij de amateurs van start en Lyan Rensen bij de elite dames. Nick reed vanaf het startschot mee voorin de wedstrijd en kwam op een gegeven moment samen met medevluchter Mattijn Motshagen voorop te rijden. Een dikke tak in het wiel van Nick zorgde ervoor dat Motshagen er vandoor ging en naar de overwinning reed. Nick werd uiteindelijk tweede en keerde tevreden huiswaarts.

Jeroen had in tegenstelling tot Nick een minder goed begin van de wedstrijd. De start verliep niet vlekkeloos en de eerste twee ronden was het goede ritme ver te zoeken. Na circa halfweg koers begon het beter te draaien en kon Jeroen nog vele plaatsen naar voren opschuiven om uiteindelijk als 23 te finishen.

Lyan Rensen begon bij de dames de wedstrijd goed. Na een goede kopstart reed ze als eerste de single-track op. Na ongeveer een halve ronde besefte ze dat dit toch iets te veel van het goede was. Ze ging op haar eigen tempo verder rijden en bolde na een zware race als zestiende over de eindstreep.

Bij de Masters 40+ beet Dienand Broekhuis het spits af. Het begin van zijn wedstrijd was niet helemaal zoals gewenst. Dienand kwam slecht uit de startblokken en verloor wat plaatsen. Gelukkig voor Dienand kon hij tijdens het vervolg van de wedstrijd de schade weer goedmaken en reed naar een verdienstelijke dertiende plaats.

Aan het eind van de middag werd de afsluitende wedstrijd van de dag gereden door de Elite Heren. Jordy Luisman en Mark van der Heijden stonden namens ATB-Team Lemelerveld aan het vertrek in een zeer sterk deelnemersveld met vele nationale toprenners. Jordy ging zeer goed van start. In het wiel van regerend Nederlands Kampioen Rudi van Houts werkte hij de eerste ronde af. Daarna ging het snel minder. Wegens een kapot gereden schoonsluiting moest hij noodgedwongen stoppen in de materiaalzone. Hierna kon hij het goede ritme niet meer terug vinden en reed de wedstrijd op eigen tempo uit in de middenmoot.

Mark van der Heijden kende een minder goede start, maar wist naar mate de wedstrijd vorderde, steeds verder naar voren op te schuiven. De 18-jarige biker wist goed stand te houden tussen het geweld van de toppers. Hij finishte rond een vijftiende stek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.