mini alpe dhuzes nu al een succes

Het is een drukte van belang op het zonnige schoolplein van De Springplank. De kleuters zijn onder begeleiding bezig met spelletjes die gerelateerd zijn aan fietsen en collecteren en doneren. De groepen 3 tot en met 8 gaan echt op de fiets en fietsen zes rondjes over het parcours rondom de school met een lengte van zo’n 3600 meter.

Voor het parcours hebben de kinderen zich laten sponsoren, maar in de drie weken daarvoor hebben ze ook al op verschillende manieren geld op gehaald. “Door middel van het zogenaamde ‘heitje voor een karweitje’ hebben de kinderen heel veel klusjes gedaan waarmee ze geld hebben opgehaald. Zo ging de één auto’s wassen, heeft een ander boodschappen gedaan en lege flessen ingeleverd en weer een ander heeft iemand z’n stoep schoongeveegd”, legt André uit.

Salland d’HuZes rijder André vindt het heel belangrijk dat kinderen weten waarvoor ze het doen. “De kleuters zullen niet allemaal snappen waar het allemaal om gaat, maar hen is wel duidelijk gemaakt dat ze op deze manier zieke mensen helpen.” De kinderen uit de bovenbouw krijgen het allemaal wat meer mee en dat levert soms indrukwekkende reacties op. “Eén kind vroeg ons waarom we dit niet eerder georganiseerd hebben. Toen ik vroeg ‘waarom?’ vertelde hij dat zijn moeder dan misschien nog geleefd zou hebben. Zo’n antwoord gaat je niet in de koude kleren zitten”, vertelt André aangedaan.

De organisatie heeft de Alpe d’HuZes truck/trailercombinatie weten te regelen. Normaal wordt deze wagen ingezet voor het vervoer van verschillende materialen die door de organisatie gebruikt gaat worden in Frankrijk, maar in Heino dient de combinatie als decor voor de foto’s die gemaakt worden van alle leerlingen. Als afsluiting van de dag zal Maarten Peters langskomen om het echte Alpe d’HuZes lied ten gehore te brengen, onder begeleiding van het Springplankkoor.

Op het schoolplein worden ook nog eens spulletjes verkocht die de kinderen zelf hebben gemaakt. Daarnaast heeft De Springplank een opruiming gehouden en verkopen ze alles wat ze niet meer nodig hebben. Tevens staat er een grote donatieton op het plein, zo is er voor iedereen de gelegenheid om een eigen bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. “De kinderen en hun ouders, de leerkrachten en de iedereen van de organisatie ben ik heel dankbaar dat ze zich hier volledig voor inzetten. Hoe iedereen deze actie oppakt vind ik echt geweldig.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.