meer duidelijkheid na eerste inzet burgernet

Er wordt namelijk na een melding een ‘cirkel’ getrokken door de meldkamer. Die grootte van de cirkel wordt bepaald aan hand van de melding. Op die manier bepaald of je gebeld wordt, of niet. In het geval van vrijdag, werd een relatief grote cirkel getrokken, omdat het een voorval met een auto betrof. Niet alle deelnemers worden dus bij de inzet van Burgernet gebeld.

Wat de meldkamer vergeten was, tijdens de inzet van Burgernet afgelopen vrijdag, was het terugbelnummer te vermelden in het bericht. Het nummer waarmee gebeld wordt, is 0343-529850. Het nummer waarop teruggebeld moet worden is 0800-0011. Dat wordt als leerpunt meegenomen.

Op dit moment heeft Burgernet in de gemeente Raalte 3434 deelnemers, dat is 9,34% van de inwoners. Voor de actie van afgelopen vrijdag werden 2344 mensen gebeld, 834 van hen werden bereikt. Het percentage van inwoners in Raalte-dorp ligt overigens iets hoger dan in de omliggende kernen, dat is iets waar de gemeente graag nog eens aandacht op vestigt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.