meer controles op spoorwandelaars

Het afgelopen jaar zijn er door het spoorwandelen 2165 gevaarlijke situaties gemeld, dat is een stijging van 10 procent in vergelijking met het jaar ervoor. “Het spoor is het gevaarlijkste wandelpad van Nederland. Een trein op hoge snelheid kan niet op tijd remmen en de gevolgen kunnen catastrofaal zijn. Ook schrikt een machinist wanneer hij opeens mensen voor de trein ziet,” aldus ProRail. “Wanneer mensen langs het spoor worden gesignaleerd, krijgen alle machinisten op dat traject een waarschuwing en rijden ze langzamer om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor lopen alle treinen op het traject vertraging op.” Volgens ProRail wordt 15 tot 20% van de treinvertragingen veroorzaakt door spoorlopen.

Spoorwandelaars die betrapt worden kunnen rekenen op een prent van 100 euro per persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.