marijon ohm zorgt voor een lach en een traan

De voorbereidingen voor de productie zijn anderhalf jaar geleden van start gegaan. In totaal doen veertig acteurs mee. Volgens Marijon en Melissa van der Wolff (verantwoordelijk voor de PR van de vereniging) is het één van hun omvangrijkste producties. “Enkele van onze acteurs hebben speciaal voor dit stuk schermles gehad van de Deventer Schermvereniging. Daarnaast bevat het stuk meerdere circusacts. Ook de dans zit op hoog niveau. En dan hebben we het nog helemaal niet gehad over de kostuums, het decor, het licht en het geluid. Als vereniging zetten we hoog in. We willen meer bieden dan een productie op amateurniveau.”

Marijon (41) is opgegroeid in Leiderdorp. Zo’n 7,5 jaar geleden vertrok ze naar Olst om zich daar bij haar partner te voegen. Haar liefde voor de musical was al jaren daarvoor ontstaan. “Op mijn 17e ben ik vanuit de middelbare school naar Berlijn geweest. Daar hebben we een bezoek gebracht aan de musical ‘La cage aux folles’, een gewaagd stuk over twee homoseksuelen die bezoek krijgen van de toekomstige schoonouders van hun zoon. Als de docent had geweten waarover het ging… Maar hoe dan ook was ik na afloop helemaal verkocht. De combinatie van zang, dans en acteerwerk sprak me enorm aan. Toen ik een tijdje daarna een oproep zag om mee te doen aan de musical ‘My Fair Lady’ heb ik meteen gereageerd. En sindsdien heb ik al in heel wat musicals meegedaan.” Marijon heeft in het verleden ook audities gedaan voor grootschalige professionele producties. Helaas is het haar echter nooit gelukt om door te dringen tot de top. Die ambities heeft ze ook laten varen in verband met haar werk. “Ik werk als logopediste met kinderen met gedragsproblemen. Ik heb een prachtige baan. En in die wereld zijn de baantjes dun gezaaid. Ik kan wel meedoen aan een grote productie, maar dan moet ik maar zien of ik naderhand zo’n leuke baan weer krijg. Ik wil dat risico niet meer lopen. Bovendien ben ik nu ook moeder.”

Marijon omschrijft Lady Rose als een echt typetje. “Ze is de kamerdame van de Engelse premier en stiekem verliefd op hem. Ondertussen flierefluit hij erop los. Hij heeft al heel wat dames voorbij zien komen en is op zijn beurt weer verliefd op de koningin van Frankrijk. Lady Rose staat ondertussen altijd maar achter hem, terwijl ze heimelijk van mening is dat ze voor elkaar bestemd zijn. Zo’n typetje is heel leuk om te spelen.” Ze heeft dan ook ontzettend veel zin in de voorstellingen. “De sfeer van het theater, de geur die er hangt, het gevoel als je gaat zitten voor de grime, het is fantastisch. Het gaat me niet eens zozeer om het applaus, maar om het totaalplaatje!”

Voor de drie voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar. De voorstellingen op vrijdag en zaterdag beginnen om 20.00 uur en die van zondagmiddag om 14.00 uur. Meer informatie op staging2.deventermusical.nl of op staging2.deventerschouwburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.