luttenberger wil nieuwe partij oprichten

Luttenberger August van Engelen (46) wil een nieuwe lokale politieke partij oprichten. “Politici handelen eigenlijk alleen maar in eigen belang, ze maken hun beloften zelden waar en gaan nooit voor het volk aan het werk. Ik wil echt een volksdienaar worden, zoals het hoort.”

Een naam voor zijn beweging heeft hij nog niet, maar hij zit te denken aan VETO. “Vol Eerlijkheid, Transparantie en Openheid. Politiek zit vol geheimen, daar wil ik niet aan meedoen.” Ook heeft hij nog geen standpunten voor zijn beweging: “Het partijprogramma wil ik in onderling overleg opstellen. Het moet geen dictatuur worden.”

De partij van Van Engelen staat nog in de kinderschoenen. Hij is begonnen met een klein oproepje in de Raalte Koerier. Als hij genoeg aanmeldingen krijgt, begint hij met een paar avonden waarop de geïnteresseerden met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Wat er daarna gebeurt, is nog de vraag, maar stiekem kijkt hij met een schuin oog naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. “Je moet ergens beginnen en daarna maar kijken hoe het één en ander zich ontwikkelt.”

De politiek is voor de Luttenberger geen volledig onbekend terrein. Hij is lid van de SP geweest, maar daar heeft hij geen hoge pet van op. “Het is één pot nat. Ze praten mooi, maar doen weinig. Politici handelen vaak in eigen belang.”

Mensen die meer informatie willen, zich willen aanmelden of eens een ideetje willen lanceren kunnen contact met August van Engelen opnemen. Hij is bereikbaar op 06-11133736.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.