lintjesregen in salland 14 onderscheidingen

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn er in Salland 14 mensen onderscheiden. In Olst-Wijhe zijn vijf mensen onderscheiden, in Raalte kregen negen inwoners een Koninlijke onderscheiding. Tijdens feestelijke bijeenkomsten in Zaal Logtenberg in Boerhaar en in het gemeentehuis in Raalte werden de decorandi in het zonnetje gezet.

Ton Bessembinderuit Nieuw Heeten werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bessembinder is sinds 1968 actief voor verschillende organisaties en verenigingen in zijn woonplaats. Hij was 16 jaar lang secretaris van de handbal- en omnivereniging RKSV Nieuw Heeten en begeleider van de bouw van het sportcomplex van de eerder genoemde vereniging. Sinds 1985 is Bessembinder voorganger bij gebedsdiensten in de Sint Joseph Kerk in Nieuw Heeten. Negen jaar lang was hij voorzitter van het bestuur van de St. Josefschool en ook was hij lid van de bouwcommissie van de school. Bessembinder is één van de oprichters van onder het SCOS, de Stichting Christelijk Onderwijs Salland. Vijf jaar lang was hij de voorzitter van de Parochiële Caritas Instelling, St Joseph Parochie. Sinds 2002 is hij de vice-voorzitter van de RK Parochie Nieuw Heeten/Holten, daarnaast is hij sinds vorig jaar voorzitter van de locatieraad Nieuw Heeten/Holten. Tenslotte is Bessembinder ook nog voorzitter van het bestuur van de begraafplaatsen van de begraafplaatsen van de parochie van het Heilige Kruis.

Hein Blankenvoort uit Raalte werd ook onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Al vele, vele jaren brengt hij het ouderenblad ‘Nestor’ rond in Raalte. Daarnaast collecteert hij al dik veertig jaar voor de kerk in Mariënheem. Blankenvoort was penningmeester van de Zonnebloem in Raalte, vrijwilliger van tafeltje-dek-je in Raalte, collectant van het Astmafonds, misdienaar in de kerk in Mariënheem, hulp in de opbouw van het Mariënheemse Paasvuur, collectant voor het Reumafond, tweede koster in de kerk in Mariënheem en collectant voor de Diabetesvereniging. Blankenvoort bracht tot 2010 de Mariënheemse Informatiekrant rond in Raalte, bij oud-inwoners van Mariënheem. Sinds 2008 is hij vrijwilliger bij de Sallandse Wandelvierdaagse.

Ria Grootenhuis-Diepman uit Laag Zuthem werd ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Grootenhuis was tussen 1982 en 1991 secretaris van het schoolbestuur in Lierderholthuis. Sinds 1985 is ze redactioneel actief voor het blad Kerkepad van de Parochie Heino. Tussen 1985 en 2007 organiseerde ze collectes voor het Epileptiefonds, ook was ze secretaris voor Zij-Actief in Heino. Tussen 1991 en 2001 deed ze vrijwilligerswerk bij Ponyclub Lierderholthuis. Zeven jaar lang bekleedde ze de rol van secretaris, maar ook organiseerde ze concoursen, hield het enten en meten van de pony’s bij, organiseerde een dag voor de eigen club en stond aan de wieg van donateursavonden. Sinds 2001 is Grootenhuis de vraagbaak van Zonnebloem afdeling Heino-Laag Zuthem-Lierderholthuis, waar ze de rol van secretaris vervult.

Annie Velderman-Koenjer uit Mariënheem is vanaf heden ook Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Al dik dertig jaar is ze vrijwilliger in gemeenschapscentrum De Schalm in haar woonplaats. Daarnaast is ze sinds 1990 lektor bij liturgievieringen in de parochiekerk, acoliet bij eucharistievieringen, voorganger bij avondwakes, gebedsdiensten, woord- en communievieringen in de kerk. Ook verzorgt ze vieringen in De Veenhorst.

Raaltenaar Matthieu Kunnen behoort nu ook tot de Orde van Oranje-Nassau. Kunnen is al ruim 20 jaar actief voor de Sallandse Mixed Hockey Club. Hij is bestuurslid, beheert en onderhoudt de gebouwen van de club. Onder zijn bewind is er een nieuw clubgebouw gekomen. Toen er nog geen kunstgras lag, dat overigens onder zijn begeleiding gelegd is, maaide hij twee keer per week het gras op de velden. Verder is hij verantwoordelijk voor het onderhoud, reparatie, de verlichting rond de velden, het sleutelplan, het legionellavrij houden van de douches en het het hout voor de open haard. Voorheen was hij ook coach. Sinds 2005 zamelt de Raaltenaar gereedschap in voor Ghana. Zijn dochter woont daar en zet zich in voor een lokale organisatie. Kunnen maakt eerst het gereedschap als nieuw, voordat het richting het Afrikaanse land gaat.

Trees van de Vondervoort-Nijboer uit Raalte kreeg ook een onderscheiding. Al veertig lang promoot ze haar zangvereniging, Zang- en Oratoriumvereniging Raalte. Daarnaast is ze 24 jaar bibliotecaris en bestuurslid van het RK kerkkoor in Broekland geweest. Sinds 1981 is ze al koster van de Marcellinuskerk. Daarnaast doe ze inmiddels zo’n drie jaar vrijwilligerswerk in het Angeli Custodes, waar ze helpt bij de soos.

Jan Nijhof uit Heino is ook voorzien van een lintje. De Heinoër is sinds 1992 op verschillinde vlakken actief voor de Nederlands Hervormde Gemeente Heino. Zo was hij kerkrentmeester, ouderling en vrijwilliger. Sinds 1997 is hij secretaris/penningmeester van de Vereniging van Huiseigenaren Kloostermanshof, hij is daar ook tuin- en klusjesman. Tussen 1997 en 2001 was hij maaltijdbezorger van tafeltje-dek-je, heeft plaatsgehad in de gemeenteraad van het toenmalige Heino, is voorzitter, secretaris en penningmeester van de PCOB Heino geweest. Daarnaast is hij een van de oprichters en oud-voorzitter, bestuurslid en commissielid van Plaatselijk Belang Heino. Ook verrichtte hij werk al bezoekmedewerker voor de Stichting Ouderenwerk.

Els Ruiter-Schutte uit Broekland is onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tussen 1979 en 1986 was ze lid van het bestuur van PB Broekland. Tussen 1982 en nu bekleedde ze verschillende rollen binnen de Marcellinuskerk in haar woonplaats. Van 1986 tot 1994 zat ze in de gemeenteraad van Raalte. Ruiter is medeoprichter en oud-secretaris van de Stichting Kulturhus Broekland. Zij zat in de commissie die zich bij de gemeente Raalte sterk heeft gemaakt een Kulturhus op te richten. In 2001 is dit geopend: 8 seniorenwoningen, peuterspeelzaal, bibliotheek, voor- en naschoolse opvang, vergaderfaciliteiten en de bakkerij van de Stichting Parabool. Vanaf 2005 is ze betrokken als organisator en penningmeester van de oudejaarswandeling Broekland. In 2006 was ze betrokken bij de oprichting van leeskring Broekland.

Luttenberger Henk Holtmaat is gekroond tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Holtmaat is vanaf 1966 werkzaam bij Lenferink Beheer Zwolle, vanaf 1999 in de functie van adjunct-directeur. Hij vormt de spil binnen het bedrijf. Hij is nauw betrokken en ondersteunt de medewerkers bij sociale en bij financiële problemen, indien nodig. Daarnaast is hij actief als vertrouwenspersoon. Ook is hij sinds 1970 actief lid voor PB Luttenberg. Holtmaat was van ’72 tot ’82 secretaris van de voetbal- en handbalvereniging SDOL te Luttenberg. Daarnaast was hij afgevaardigde namens de vereniging in diverse plaatselijke commissies en medeverantwoordelijk voor de organisatie van diverse buurttoernooien en was hij initiatiefnemer van en actief betrokken bij het regionaal overleg van alle sportverenigingen uit de gemeente. Een kwart eeuw lang was hij stimulator secretaris van de Stichting Kinder- en Volksfeesten Luttenberg. Daarnaast was hij medeverantwoordelijk voor de organisatie van diverse activiteiten en het op de kaart zetten van het jaarlijkse Luttenbergse feest. Van 1984 tot 1992 vervulde de Luttenberger een rol als penningmeester van het kerkbestuur van de Heilige Corneliusparochie. Daarnaast was hij actief lid van de Voorbereiding- en de Jubileumcommissie ter ere van het 150-jarig bestaan. Sinds 1992 was hij penningmeester van de Parochiële Caritas Instelling (PCI) te Raalte. Daarnaast is hij actief betrokken bij de organisatie van de reizen naar Lourdes. Ook is hij sinds 1994 actief voor de Laarman, waar hij medeoprichter van is.

De heer Terpstra uit Olst is onderscheiden, omdat hij sinds 1974 (bestuurlijk) actief is geweest op het gebied van scouting, politiek en cultuur met name voor de Historische Vereniging ’t Oslter Erfgoed.

De heer De Bone uit Olst is onderscheiden, omdat hij sinds 1984 op allerlei vlakken actief is geweest binnen met name de E.H.BO.

Mevrouw G.A. van Reijsen-van Boven uit Boskamp is onderscheiden omdat zij sinds 1995 (bestuurlijk) actief is geweest op het terrein van cultuur en de gezondheidszorg met name binnen de Clientenraad Chronisch zieken en gehandicapten.

De heer J. van Dorsten uit Wijhe (voorheen Herxen) is onderscheiden omdat hij sinds 1945 (bestuurlijk) actief is geweest op het terrein van kerkelijk leven, cultuur en ouderenwelzijn. Maar bovenal schrijver van 41 streekromans vanaf 1960.

Mevrouw R.A. Bogaart-Kessler uit de Elshof is onderscheiden omdat zij sinds 1989 (bestuurlijk) actief is op het gebied van de gezondheidszorg en (paarden)sport met name voor de Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer Zwolle.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.