kulturhus zorgt voor leefbare woonomgeving

Het kulturhusconcept leeft en levert een bewezen bijdrage aan een leefbare woonomgeving. Dat is de conclusie van het symposium Van Binnen naar Buiten. Onder andere gedeputeerde Piet Jansen van Overijssel opende het symposium. In zijn inleiding gaf Jansen aan dat er met verleende krachten al heel veel bereikt is als het gaat om kulturhusen en het vergroten van de leefbaarheid op het platteland.

Het kulturhusconcept maakt ontmoeting mogelijk en samenwerking helpt daarbij. Daarnaast blijkt dat bewoners trotser zijn op hun woonomgeving, wat zorgt voor verbondenheid. Tevens gaat er mogelijk een preventieve werking uit richting jongeren. Het kulturhusconcept draagt hiermee positief bij aan het versterken van de leefbaarheid. Dat zijn conclusies die Margreet Hogenkamp, projectmanager bij Stimuland, bekend maakte naar aanleiding van het kwalitatieve onderzoek dat Stimuland uitvoerde naar de relatie tussen het kulturhusconcept en leefbaarheid.

Honderdvijftig belangstellenden hebben meegepraat en meegedacht over het kulturhus van de toekomst. Het publiek was een afspiegeling van partijen die bij het realiseren en exploiteren van een kulturhus samen optrekken. Zo waren er initiatiefnemers van kulturhusen, ambtenaren, vertegenwoordigers van zorg- en onderwijsinstellingen, woningcorporaties en zakelijke dienstverleners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.