kind is koning bij raalter koninginnedag

Hoewel de rommelmarkt al vroeg in de morgen begon, werd Koninginnedag in Raalte pas echt ingeluid met de aubade op de Grote Markt om 10.00 uur. Het Raalter orkest St. Cecilia speelt het Wilhelmus voor jeugdburgemeester Robin Duteweert en locoburgemeester Ben Haarman. Vervolgens wordt de vlag met de Nederlandse driekleur gehesen en is Koninginnedag 2011 officieel van start gegaan in Raalte.

Robin Duteweert neemt tijdens Koninginnedag de taken waar van burgemeester Piet Zoon, die op dat moment het Oranjefeest in Heino bezocht. Robin zit in groep acht van basisschool de Korenbloem en volgt Jamy Groen op, die vorig jaar de rol van jeugdburgemeester vervulde. Over zijn nieuwe tijdelijke baan is Robin meer dan tevreden. “Ik vind dit echt hartstikke leuk om te doen. Er kunnen maar weinig kinderen zeggen dat ze burgemeester zijn geweest.”

Eén van de taken van Robin is het langslopen bij de spelletjes om te kijken wat de kinderen allemaal aan het doen zijn. Zo zijn er een aantal kinderen aan het blikgooien, touwtje springen, koekhappen en skippyballen. Wanneer ze de spelletjes even zat zijn kunnen ze zich laten schminken of genieten van een suikerspin of een bord vol versgebakken poffertjes. Als klap op de vuurpeil is er een mega stoelendans georganiseerd voor de kleine gasten. Minstens dertig kinderen streden om een plekje op een stoel, wanneer de muziek stil werd gezet. Die muziek was soms moeilijk te horen, vanwege het feit dat de Raalter Muziekmarathon op steenworp afstand was van het spelletjesplein.

De Oranjevereniging houdt dit jaar voor de tweede keer de muziek marathon op Koninginnedag op de Grote Markt in Raalte. De Raalter musicus en bandcoach Hans Groen heeft dit jaar weer een gevarieerd programma van artiesten samengesteld. Zo waren onder andere Breach, Anyway, Roy Schulten, Be Yourself, Eigen Wiese, Bigband Carmel College, Roadtrip en de Raalter Muziek Marathon Band van de partij. Onder het genot van een drankje en de nodige zon kon het publiek op het terras op de Grote Markt van de muziek en de activiteiten genieten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.