jesse middelkamp zamelt weer mobieltjes in

Vorig jaar wist de stichting in totaal 53000 mobieltjes in te zamelen, waarvan er dus zevenhonderd afkomstig waren van Jesse. De jongeman heeft een syndroom waardoor hij veel extra zorg nodig heeft, denk aan ziekenhuisbezoek, logopedie en speciaal onderwijs. Jesse’s moeder Mariët legt uit. “Jesse heeft zoveel meegemaakt, maar hij houdt zich prima. Echt petje af. Vandaar dat we hem enkele jaren geleden aangemeld hebben voor een verwendag van ‘Doe een wens’. Maar die stichting houdt zich alleen bezig met ernstig zieke kinderen en daar valt Jesse niet onder. Wel werden we doorverwezen naar Stichting Opkikker. En drie maand later bood die stichting ons een opkikkerdag aan. We zijn met het hele gezin helemaal in de watten gelegd in park De Eemhof. Alles en iedereen hielp mee, zelfs de politie. Jesse mocht nog een stukje varen met een speedboot. Het was een gigantisch mooie dag!”

Daarna besloot Jesse dat hij wat terug wilde doen. Inmiddels fungeert hij dan ook al drie jaar als ambassadeur van Stichting Opkikker. Vorig jaar besloten Jesse en zijn moeder mee te doen aan de mobieltjesinzamelingsactie van de stichting. Het tweetal regelde verschillende plekken in Heino waar kapotte en/of oude mobieltjes ingeleverd konden worden. Mariët: “Jesse ging zelf op woensdagmiddag als we toch in het centrum van Heino moesten zijn, langs alle dozen om de mobieltjes op te halen.” Dat de opbrengst uiteindelijk zou bestaan uit zo’n zevenhonderd mobieltjes verraste het tweetal zelf nog het meest. “Maar we hebben ook veel hulp gehad. Jesse’s oude klasgenootjes van de Dolfijn in Heino hebben ook nog een actie en ook de kinderen van de Sint Nicolaasschool uit Lierderholthuis hebben geld ingezameld voor het doel.”

De verzamelde mobieltjes worden tijdens de speciale ambassadeursdag van Stichting Opkikker ingeleverd. Mariët: “Vorig jaar was dat een enorm feest. We zijn naar Movie Park in Duitsland geweest. We werden echt als VIP behandeld. We kregen zelfs een politie-escorte.” Jesse: “We konden op een gegeven moment niet naar Spongebob, want het was zo druk. Maar ze lieten ons toen voor.”

Ook dit jaar kun je de mobieltjes weer inleveren bij de bekende adressen: de C1000, de Boni, de Smulbaai en Fysiotherapiepraktijk in Heino. Tevens staat er een speciale doos bij het huis van Jesse en Mariët aan de Bredenhorstweg 7 in Lierderholthuis. De actie loopt tot juni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.