jagen nodig om dierenziekten te voorkomen

“Per gebied wordt nauwkeurig berekend hoeveel dieren je verantwoord rond kunt laten lopen. Stel dat jij er dan vijf mag schieten, dan is het zaak om in elk geval de zieke en zwakke dieren te nemen en de sterke te laten leven. Het is dus een kwestie van goed observeren. En dan het liefst een paar maal per week, zodat je precies weet welke dieren er in jouw gebied rondlopen en in welke conditie ze zijn. En ik kan je verzekeren, als er niet genoeg zwakke dieren zijn en je moet een gezonde ree afschieten, dat het echt heel moeilijk is om dat te doen.”

Hij wijst op de lange tafel waar alle geprepareerde schedeltjes van de ‘oogst’ van het afgelopen jaar te vinden zijn. “Aan de stand en de kwaliteit van de geweien is goed te zien welke dieren zwak zijn en welke gezond. Het gewei van een sterk dier is vrijwel symmetrisch, terwijl die van de zwakkere dieren vaak scheef en onvolgroeid zijn. Daar let je dan op, evenals op de kwaliteit van de vacht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.