ijsseltheaterfietstocht op historische plekken

De IJsseltheaterfietstocht beleeft op zondag 29 mei haar eerste lustrum. De vijfde tocht is ongeveer dertig kilometer lang en onderweg worden de deelnemers, op negen sfeervolle en historische locaties, getrakteerd op voorstellingen door voornamelijk professionele artiesten. Dankzij subsidie van de gemeente Olst-Wijhe, de provincie Overijssel en de sponsors is deelname geheel gratis.

Deelnemers wacht gedichten van Harry Mulisch bij kasteel Groot Hoenlo, waar de beroemde schrijver heeft gewoond. Vertellende kunstbeleving bij havezate De Haere, jeugdtheater bij onder andere havezate Spijkerbos en landgoed De Gelder, maar ook een hilarische voorstelling in een bruine kroeg en een kindervoorstelling in de natuur.

Het familieprogramma op de verschillende locaties is een gevarieerde mix van de mooiste jeugdtheatervoorstellingen, muziek, poëzie en een creatieve activiteit. Zo treedt Erwin Nyhoff, onder andere bekend van optredens van de Prodigal Sons, op bij de Olsterhof. Deze keer doet hij dat met Sallands werk.

De IJsseltheaterfietstocht, georganiseerd door de Stichting Theater langs de IJssel, start om 10.30 uur zowel in Olst, Wijhe en Wesepe. Ook is het mogelijk om op andere tijden te starten maar dan zijn niet alle voorstellingen te bezoeken. Onderweg is toiletgelegenheid, catering en EHBO. Meer informatie is te vinden op staging2.theaterlangsdeijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.