hoogste punt nieuwe gemeentehuis wijhe

In aanwezigheid van vele genodigden waaronder raadsleden, bouwvakkers, leden van Plaatselijke Belangen en ambtenaren is op donderdag 21 april gevierd dat het hoogste punt van het nieuwe gemeentehuis in Wijhe is bereikt.

Op de eerste verdieping, waar straks de publieksbalie en de raadszaal annex trouwzaal gevestigd zijn, werden diverse toespraken gehouden. In de aanbouw zijnde raadzaal hield burgemeester zijn toespraak. Van hieruit hebben het bezoekende publiek en de raadsleden een fantastisch uitzicht over de IJssel. Aan deze kant kom ook een brug naar de dijk. Projectleider Gerard van den Blink maakte het nieuwe adres van het gemeentehuis bekend, namelijk Raadhuisplein 1.

De officiële handeling van deze middag hield in dat er nestkasten van gierzwaluwen werden ingeboord. Deze handeling werd verricht door burgemeester Strien, gemeentesecretaris Arie Oeseburg, raadsgriffier Bart Duursema, voorzitter van de Gemeenschappelijke Plaatselijke Belangen Hans Erik Kuijpers, Ondernemingsraadvoorzitter René Brinkman en voorzitter van de bedrijvenkring De Enk Lucien Perizonius. Zij boorden gaten om vervolgens hun namen als herinnering toe te voegen.

De reden om ruimte te bieden voor de gierzwaluw is ontstaan bij de overwinning van de IVN Olst-Wijhe tot vrijwilligersorganisatie 2008. Zij wilden heel graag dat bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis ruimte geboden werd voor vogels.

Van den Blink kondigde nog aan dat op de landelijke ‘Dag van de bouw op zaterdag 28 mei belangstellenden de mogelijkheid hebben het in aanbouw zijnde nieuwe gemeentehuis te kunnen bekijken. Na afloop liepen de genodigden richting de Wijhese molen voor een afsluitende borrel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.