hoftheater heet vanaf nu toftheater

Om cultuur in Salland te blijven ontwikkelen en ondersteunen is het theater onderdeel geworden van een nieuwe, brede cultuurorganisatie: TOF. Deze nieuwe organisatie biedt naast theater ook verhuur, advies en educatie. De professionele voorstellingen zullen blijven, onder de naam TOFtheater.

TOFverhuur biedt sociaal culturele verenigingen en (non)profit organisaties de mogelijkheid gebruik te maken van de zalen, ruimtes en faciliteiten van TOF. TOFadvies richt zich met name op het amateurveld en ondersteunt culturele verenigingen. De cultuurmakelaar en combinatiefunctionaris cultuur die eerder werkten vanuit het servicepunt, werken vanaf heden vanuit TOFadvies. Ten slotte richt TOFeducatie zich op cultuureducatie in het basisonderwijs, waarbij ook culturele verenigingen worden betrokken.

De naam TOF is gebaseerd op de geschiedenis van het Hoftheater. Het theater was vroeger onderdeel van psychiatrisch ziekenhuis de Franciscushof, in de volksmond ’t Hof. Bij de nieuwe naam is de ‘h’ er tussenuit gelaten, waardoor TOF ontstond.

De slogan ‘Hét Culturele Hof van Salland’ is een extra verwijzing naar de vorige naam en laat bovendien zien dat TOF een brede cultuurorganisatie is, die zich richt op heel Salland.

De naam Hoftheater is losgelaten, omdat deze naam volgens de organisatie alleen geassocieerd wordt met theatervoorstellingen. Nu de organisatie veel breder is geworden en meer ‘producten’ heeft, moet voor het publiek ook duidelijk zijn waarvoor men terecht kan bij de organisatie.

Op staging2.tofinsalland.nl staat meer informatie over de nieuwe organisatie en over de verschillende onderdelen. Via een presentatie die te vinden is op de website is het ontstaan van de naam en het nieuwe logo te bekijken. Bovendien vinden bezoekers op toftheater.nl het nieuwe theaterprogramma van het TOFtheater. TOF is ook te volgen via twitter.com/tofinsalland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.