hete herkansing den alerdinckloop

Ondanks de enorme hitte ging de Den Alerdinckloop in Heino en Laag Zuthem zaterdagmiddag gewoon door. Hoe anders was dat in december, toen de wedstrijd vanwege de slechte weersomstandigheden werd afgelast.

De loop werd georganiseerd door RCL. De dag begon na een gezamenlijke warming-up met de Kinderloop. Vervolgens startten te lopers van de vijf en tien kilometer. Het parcours leide over onverharde bospaden en ging door een mooie landelijke omgeving van Landgoed De Colckhof in Laag Zuthem/Heino.

De jeugdloop werd gewonnen door Jonas van der Meulen uit Zwolle. THom Lugtenberg en Jelmer Klink uit Laag Zuthem werden respectievelijk tweede en derde. De vijf kilometer bij de dames kwam op naam van de Hardenbergse Astrid van Velden, Larissa Mars uit Heino werd tweede, gevolgd door plaatsgenoot Marian Fuselier.

Bij de mannen was het Raaltenaar Martin Breunissen die er met de winst vandoor ging. André Nij Bijvank uit Haarle won bij de 50-plussers.

De tien kilometer was bij de dames weer een prooi voor Tess Boekema uit Zwolle. Thea Klink uit Laag Zuthem werd tweede. Jan Scheenstra uit Zuidveen won de afstand bij de mannen. Peter Bakker uit Bathem werd tweede, Bas Boekema uit Zwolle derde. Heinoër Gerard Lugtenberg eindigde net buiten het podium.

De volledige uitslag is te vinden op staging2.mijninschrijving.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.