haarco in raalte 30 jaar jong en ambitieus

Dertig jaar is nog jong. En wie jong is, heeft ambities. Dat geldt zeer zeker voor Haarco in Raalte. De ‘expert in vloer-, raam- en wanddecoratie’ viert dit jaar het 30-jarig bestaan. Huub ter Haar, samen met zijn ouders Ben en Ans de eigenaar van Haarco, heeft medio vorig jaar ‘Gordijnstad’ in Zwolle overgenomen. “Daarmee willen we ons verzorgingsgebied vergroten. En als we dit eenmaal goed op de kaart hebben gezet, dan volgt er misschien nog wel meer. Maar dat is nog toekomstmuziek. Daarvoor is het nu nog te pril.”

Ben en Ans ter Haar stonden dertig jaar geleden aan de wieg van Haarco. “Mijn vader kwam uit het vak”, vertelt Huub. “Hij stoffeerde indertijd meubels, maar wilde wat anders en besloot voor zichzelf te beginnen. Daartoe heeft de begane grond van zijn woonhuis omgebouwd tot winkel.” Aanvankelijk richtten Huubs ouders zich op de verkoop van tapijt, maar al breidden ze het aanbod uit met gordijnen en raamdecoratie. Dat werd mede mogelijk gemaakt door veranderingen in de markt. “Mijn ouders hadden alles op voorraad”, vertelt Huub. “De tapijten zaten destijds allemaal op rollen. Daar werden ze ook van verkocht. Maar toen deden de stalen hun intrede. Dat zorgde ervoor dat mijn ouders minder ruimte nodig hadden voor het tapijt. Vandaar dat er dus ruimte vrij kwam.” Wat later breidden Ben en Ans het aanbod nog verder uit met harde vloeren (laminaat en later PVC). Het vloeroppervlak van de winkel werd daartoe in het midden van de jaren negentig met zo’n zeventig vierkante meter vergroot. Vijf jaar later kwam er nog eens zeventig vierkante meter bij. Huub (34) stapte in 2000 in de zaak. Zijn ouders zijn het in de loop der jaren wat rustiger aan gaan doen en hij vormt inmiddels het gezicht van Haarco. Haarco richt zich niet alleen op de particulier, maar ook op grotere projecten (onder andere Annahuis, het Kulturhus in Raalte en Van Rossum). Huub runt het bedrijf met acht medewerkers, waarvan er drie actief zijn in de buitendienst.

In de nieuwe vestiging in Zwolle (die overigens gewoon de naam ‘Gordijnstad’ behoudt) zijn drie medewerkers actief. “We kregen in Raalte al regelmatig klanten uit Zwolle”, vertelt Huub. “Hier hebben we een Sunway Exposure store, een presentatie van artikelen van het merk Sunway dat zich richt op de productie van raamdecoraties/zonweringen. Raalte was tot voor kort de meest noordelijke locatie van die presentatie. De mensen kwamen van heinde en verre. Sunway is populair. Met name jongeren prefereren vaak een mooie zonwering boven gordijnen. Gordijnstad bood ons een mooie gelegenheid om ook zo’n exposure store neer te zetten in Zwolle. Dat is inmiddels gebeurd. Voor ons vormde het ook een prachtige manier om ons verzorgingsgebied uit te breiden. Maar dat betekent niet dat we voor grootschalig gaan. Ook als de overname niet de laatste is, zullen we ons blijven richten op persoonlijk contact met de klant en korte lijnen.”

Haarco Uw expert in vloer-, raam- en wanddecoratie is te vinden aan de Marktstraat 23 in Raalte, tel: 0572-353485, e-mail: info@haarco.nl. Meer informatie op staging2.haarco.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.