Home / archiefcentraal / gewoon carolien leeglopen

gewoon carolien leeglopen

Leeglopen doen we niet alleen als we aan de diarree zijn. Ook je energie kan ineens leeglopen. Je kent het vast wel. Het ene moment ben je helemaal goed te passe, je ontmoet Iemand, praat even en binnen 5 minuten voelt het alsof je energie helemaal uit je gezogen is. Het gesprek ging bijvoorbeeld over de gezondheid van Iemand. Jij hebt (bewust of onbewust) een angst om de ziekte die Iemand bespreekt, te krijgen.

Je gevoel en je aandacht gaan dan intens naar de ziekte en je geeft teveel van je energie weg. Je ontmoet een persoon die heel positief overkomt, maar niet ophoudt met praten over zichzelf en zijn situatie. Uit beleefdheid, omdat je dat zo geleerd hebt in je opvoeding of omdat je wilt dat de persoon je aardig vindt (bijvoorbeeld omdat het je baas is), blijf je luisteren. Ook kan het zijn dat je graag wilt helpen, graag iets voor een ander wilt betekenen en ongemerkt meer energie aan de ander geeft dan je zelf ontvangt. Dit wordt erger als je de aandacht meer op de ander richt, in plaats van op jezelf. Gevoelsmatige kinderen, die soms al volwassen zijn geworden, hebben in hun jonge jaren zoveel prikkels, nare energieën over zich heen gekregen, zodat ze uit overleving de aandacht op een ander hebben gericht. Elke dag en elk moment goed voor zichzelf, voor de eigen energie zorgen blijft belangrijk. Ik leer steeds beter een lang verhaal afkappen als het ‘niet klopt’ in mijn gevoel, ‘nee’ zeggen, en niet uit gewoonte mensen te willen helpen. Zo behoud ik balans in mijn energie.

Hoe is het met jouw energieniveau? Herken je deze zaken? Hoe vul je je energie aan? Ben je uit balans en heb je hulp nodig om je energie weer op peil te krijgen, neem gerust contact op via info@carolienjonkman.nl

Lees ook

Ben Nijboer opnieuw lijsttrekker BurgerBelangen

RAALTE – Ervaring, nieuw talent, man, vrouw en spreiding over de dorpen; BurgerBelangen is trots …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.