gemeente en flierefluiter opnieuw in strijd

Er is opnieuw onenigheid tussen de gemeente Raalte en Speel- en Recreatieboerderij De Flierefluiter. In oktober hebben de twee partijen hun strijdbijl begraven, maar beide partijen weten nog prima waar hij lag. Dit keer zijn de onderwerpen van discussie een paardrijbak, gebouw en een overkapping die op het terrein van de speel- en recreatieboerderij in Raalte staan. Die zijn zonder vergunning aangelegd dus die moeten weg, vindt de gemeente. “We hebben al jaren een paardrijbak,” zegt Gerard Pronk van de Flierefluiter.

De gemeente wil dat de bouwwerken voor 1 juni weggehaald zijn, anders laten ze het doen. Die kosten moet de Flierefluiter dan betalen. Pronk zegt echter nog van niks te weten, hij heeft nog geen bericht van de gemeente gehad. “Dat bericht zal nog wel komen dan,” aldus Pronk. Hij wil verder nog niet vertellen wat hij er verder mee gaat doen. “Dat gaan we nog wel zien.”

Met de bestuursdwang die de gemeente de Flierefluiter oplegt, lijkt de strijdbijl weer boven water. “We doen dit niet met plezier,” vertelt wethouder Ben Haarman, “maar het ligt in die omgeving heel gevoelig. De eigenaar zoekt de grens niet op, maar gaat erover heen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.