feestweekend boerhaar met autorodeo

Het 47e feestweekend van Boerhaar wordt in het weekend van 16 en 17 april gehouden aan de Boerhaarseweg. Naast alle muzikale festiviteiten vindt op zondag de populaire autorodeo plaats. De optredens tijdens het Boerhaarse feestweekend worden verzorgt door De Richards en Reeperbahner Stimmungsmacher. Tevens zal La Liberté met haar DJ drive-in show het hele weekend aan elkaar draaien. Zowel top 40 muziek en klassiekers zullen de revue passeren.

“Voorgaande jaren hebben vrij bekende bands tijdens het feestweekend opgetreden. Nu hebben we minder bekende namen, maar de muziek zal er niet minder om zijn”, vertelt Lisette Krijgt, penningmeester en pr-medewerkster van organisator KPJ Boerhaar.

Het feestweekend wordt op zaterdag om 21.00 uur ingeluid door band De Richards, die staat voor energie, drums, gitaar, bas en rock-strot. Met een verleden in Mannenkoor Karrespoor en Jovink & de Voederbietels zegt De Richards garant te staan voor feestelijke dialectrock en buitengemeen spelplezier. Met bandleden uit verschillende regio’s is de voertaal Nedersaksisch. Dat wil zeggen Twents, Achterhoeks, Gronings, Drents, Kop van Overijssels, Sallands, Nederdietsch en Stellingerwerfs door elkaar heen.

Na de autorodeo op zondagmiddag zal de dag afgesloten worden door de band Reeperbahner Stimmungsmacher. Zij verzorgt een optreden waarin humor, show en Nederlandstalige liederen de hoofdrol spelen. Reeperbahner Stimmungsmacher speelt regelmatig op tentfeesten en noemt zichzelf Neerlands enige echte Schlagerrockband.

De grote publiekstrekker van het Boerhaarse feestweekend is zonder twijfel de autorodeo. “De autorodeo is al vijf jaar een groot succes. Bezoekers uit heel Nederland, van Brabant tot Friesland, komen naar Boerhaar toe om naar het autofestijn te kijken”, weet Lisette. KPJ Boerhaar heeft twee inschrijfavonden gehouden waar zich inmiddels honderd deelnemers hebben ingeschreven voor de autorospartij. “We hadden al gerekend op dit aantal deelnemers. Dus ik ben tevreden over het verloop.” Inschrijven kan nog steeds, want de KPJ hanteert een maximum inschrijfaantal van ongeveer 130 deelnemers.

De feestelijkheden van zaterdag duren van 21.00 tot 2.00 uur. De autorodeo die op zondag wordt verreden begint om 13.00 uur. Daarna gaan de muzikale festiviteiten in de tent verder tot maximaal 1.00 uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon en kaarten zijn te verkrijgen bij de tent op de dag zelf. Kinderen tot veertien jaar mogen gratis naar binnen. Lisette benadrukt dat het feestweekend niet alleen voor inwoners van Boerhaar is. “Jong en oud is welkom. Het maakt niet uit waar je vandaan komt.” KPJ hoopt op hoge bezoekersaantallen, maar volgens Lisette is dat heel erg afhankelijk voor het weer. “Bij goed weer verwacht ik zeker 2000 bezoekers. Maar als het regent kan dat aanzienlijk minder zijn. Ik duim voor 20 graden en droog weer.”

Door Esperanza Claasen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.