elf arrestaties bij grote controle op a1

In totaal zijn er elf personen aangehouden, dit voor verschillende zaken. Eén voor het bezit van 26 XTC-pillen met MDMA. Hij was ook in het bezit van een gram cocaïne en wiet. Eén persoon is ingesloten, omdat hij een openstaande boete van 650 euro niet kon betalen. Zijn auto nam de belastingdienst in beslag in verband met een achterstallige belastingschuld.

Drie buitenlandse verdachten zijn aangehouden omdat zij een geladen pistool in de auto hadden. Een persoon stond gesignaleerd voor opsporing, aanhouding en voorgeleiding. De 10.000 euro die hij contant bij zich had zal nader worden onderzocht. Een persoon die nog 14 dagen onherroepelijke gevangenisstraf tegoed had, had een vervalst rijbewijs bij zich. Twee Somaliërs zijn ingesloten, omdat zij geen enkel geldig document bij zich hadden en zich niet konden legitimeren. Twee Chinezen zijn eveneens ingesloten. Eén stond gesignaleerd als ongewenst vreemdeling, de ander kon zich niet legitimeren.

De parketpolitie inde in totaal 1100 euro aan geldboetes. De politie heeft een hakbijl inbeslag genomen, nam een Pools voertuig in beslag met blauw zwaailicht, elektronenflitsers en politiesirene. De politie trof een schikking met de eigenaar van de auto, die voorzien was van een zogenaamd ‘Kurzzeitkennzeichen’ van 450 euro. Later bleek dat de auto was omgekat en de eigenaar nog een belastingschuld had van ongeveer 44.000 euro. Het voertuig is door de Belastingdienst in beslaggenomen. In 57 gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor andere overtredingen, zoals rijden zonder rijbewijs (1), onverzekerd rijden (5), lekke uitlaat (1), ondeugdelijke verlichting (6), negeren rood kruis (7).

De Belastingdienst legde beslag op een auto met paardentrailer waarvan de eigenaar een achterstallige belastingschuld had. Deze eigenaar probeerde de controle te omzeilen door achteruit over de vluchtstrook te rijden, doch werd tijdig opgemerkt. Op elf auto’s legde de belastingdienst beslag en daarvan zijn er zes daadwerkelijk afgevoerd. Aan achterstallige belastingschuld is direct 1580 euro geïnd.

De Douane maakte proces-verbaal op tegen een Nederlander in een auto met een Duits kenteken. Tegen de eigenaar van een auto met vals exportkenteken is een schikkingsvoorstel gedaan van 400 euro.

Met radar zijn 2579 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 557 passeerden sneller toegestaan en krijgen nog bericht thuis. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 221 km/uur. Vijf rijbewijzen zijn direct ingevorderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.