eis werkstraf na veroorzaken ongeval

Bij het ongeluk raakte een 47-jarige Raaltenaar gewond. Het slachtoffer brak bij het ongeval zes middenvoetsbeentjes, leed veel bloedverlies en kon zes weken niet werken. Ook moet hij voor herstel nog steeds naar de sportschool en kan hij een aantal hobby’s niet meer uitoefenen.

De man stapte na een aantal alcoholische versnaperingen in de auto, nadat zijn (toenmalige) vrouw thuiskwam met het verhaal dat de auto het niet goed deed. Hij stapte achter het stuur om het voertuig te testen. De man zou op de Wijheseweg flink gas gegeven hebben, daarna in de berm zijn beland waarna hij slipte. Toen hij slipte kwam hij op de andere rijbaan terecht, waar een motorrijder tegen hem aan botste.

Een bloedproef wees uit dat hij 2,34 promille alcohol in zijn bloed had. “Volstrekt onverantwoord, schandalig rijgedrag,” volgens de officier van justitie. “Meneer heeft bewust risico genomen. Eigenlijk is het nog goed afgelopen, het had veel erger kunnen zijn.” Daarop eiste de officier een maximale werkstraf van 240 uur, met een half jaar voorwaardelijke celstraf als stok achter de deur. Ook moet de man zich aan voorschriften van de reclassering houden, ook als dat een gedwongen behandeling van zijn alcoholproblematiek tot gevolg zou hebben. Tot slot wilde de officier ook een rijontzegging van vijf jaar zien.

De advocaat van de verdachte wilde hier niet in mee. “De uitslag van de alcoholtest klopt gewoon niet.” Daarmee verwijst de raadsman naar de ontbrekende stickers op de buisjes waarin de bloedmonsters zaten. Hij zegt dat het goed kan dat het bloed van de man verwisseld is met dat van iemand anders.

De rechtbank doet op 21 april uitspraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.