eis 9 maanden cel voor inrijden op agent

De officier van justitie heeft dinsdag een celstraf van 9 maanden geëist tegen de man die op 21 december met zijn auto bij Olst op een agent inreed. Drie maanden van die celstraf moeten volgens de officier voorwaardelijk zijn.

Naast het inrijden op de agent, wordt de 24-jarige Groninger ook verdacht van mishandeling en bedreiging van een agent op 15 april 2010 in Heeten. Volgens de officier zou hij een agent kopstoot gegeven hebben, een agent met de dood bedreigd hebben en onder invloed achter het stuur gezeten hebben.

Die man liep in december opnieuw tegen de lamp in Olst. Hij wilde een rekening voldoen bij een tankstation in Olst, de pompbediende vond hem naar drank ruiken en alarmeerde de politie. Die zette de achtervolging in, waarna de Groninger er vandoor ging. Toen hij op de Beltenweg een erf op reed, blokkeerde de politie de uitrit met hun auto. Daar stapten de agenten uit. De man zou zijn auto in de achteruit gezet hebben, gas gegeven hebben en achterwaarts op een agent zijn ingereden.

De verdachte verklaart de agent niet gezien te hebben. “Ik zou nooit met opzet op een agent inrijden.” De politie loste schoten op de banden van de auto, deze werden lek geschoten, maar de verdachte wist toch te ontkomen. Even later werd hij op het woonwagenkamp in Den Nul aangehouden.

De advocaat van de verdachte eiste vrijspraak in allebei de zaken. Volgens haar was er geen opzet in het spel, want haar cliënt zou de agent achter zijn auto niet gezien hebben. Ook zouden er verschillen zitten in de verklaringen van de agenten in het politierapport en in de rechtszaal.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.