eerste editie van bedrijvendagen heino werkt

Heino Aktief presenteert op vrijdag 8 en zaterdag 9 april de eerste editie van de ‘Bedrijvendagen Heino Werkt’. De bezoekers kunnen een kijkje nemen bij een zestal Heinose bedrijven, te weten: Dream Plafonds, Lenferink Schilderwerken, Lindeboom Schadebedrijf, Modelmakerij Modus, Sonodruk en Willemsen Installatie.

Het unieke van de Heinose bedrijvendagen is dat de werkvloeren van de bedrijven die dagen volledig operationeel zijn. De bezoekers kunnen de betreffende bedrijven dus echt in actie zien “We willen iedereen uit Heino en omgeving de kans bieden om te bekijken wat Heino zoal aan bedrijvigheid huisvest”, vertellen Bernard Lute en Harry Westendorp namens Heino Aktief. “Zo vaak krijg je immers niet de kans om bij een bedrijf in de keuken te kijken. Veel mensen hebben er geen idee van wat hun partner of familielid precies doet op de werkvloer en hoe het er daar uitziet. Door de werkvloeren volledig operationeel te laten zijn, willen we ons bovendien ook onderscheiden van bedrijvendagen in andere dorpen.”

Het initiatief is bedoeld om Heino nog beter op de kaart te zetten. “We willen ons als Heinose ondernemers nog meer profileren. Raalte is een bedrijvig dorp, maar Heino ook. ‘Heino Werkt’ is een heel goede manier om dat te doen. Niet alleen voor de ondernemers, maar ook voor de verenigingen en Heino zelf. Een goed, gezond bedrijfsklimaat is ook goed voor de leefbaarheid in een dorp. Het is onze bedoeling om de regio in de toekomst nog veel meer van Heino te laten horen.”

De organisatoren hebben bewust voor een maximumaantal van zes bedrijven gekozen. “En eigenlijk is dat misschien al wel teveel, want als je als bezoeker alles echt goed wilt bekijken, kom je met zes deelnemers misschien al tijd te kort.” Er bestaat al een wachtlijst voor een mogelijke volgende editie. “Het enthousiasme bij de ondernemers was groot. We hebben er in totaal elf benaderd. Daarna hoefden we alleen maar af te wachten. We hebben er bewust voor gekozen om niet meerdere soortgelijke bedrijven te selecteren. Met deze dag krijgen de bezoekers al een leuke doorsnee te zien van wat Heino te bieden heeft.”

Om de bezoekers te stimuleren bij alle zes bedrijven een kijkje te nemen ligt er een presentje klaar voor iedereen die de volledige route afgaat. Het programma bevat tal van activiteiten voor de kinderen. Die zijn mede bedoeld om de jeugd kennis te laten maken met het werk van de bedrijven. Bij Dream Plafonds mogen de kinderen zelf een klein spanplafond maken; bij Modelmakerij Modus kunnen ze proberen om een mal te produceren; bij Sonodruk mogen ze doosjes beschilderen en ligt er een prijs klaar voor het mooiste eindresultaat; bij Lenferink Schilderwerken krijgen ze de mogelijkheid met een hoogwerker circa zeventien meter de lucht in te gaan en bij Willemsen Installatietechniek kunnen ze onder begeleiding zelf kennis maken met de verschillende aspecten van het installatietechniekvak. Alleen Lindeboom Schadebedrijf heeft geen extra activiteit voor de kinderen, maar dat ligt aan de aard van de werkzaamheden van het bedrijf. “Dat zou misschien te gevaarlijk worden, maar ook daar krijgen de bezoekers een goed beeld van wat het bedrijf doet.”

‘Heino Werkt’ duurt op vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.