duoburgemeester in broekland

Op de veiling tijdens de Kôle Kermse in Broekland wordt sinds 2008 de functie ‘Burgemeester van Broekland’ te koop aangeboden. Niets ten nadelen van de vorige, maar Gait Middelkamp vervulde zijn burgervaderschap in 2010 met zo veel verve en toewijding, dat afgelopen Kôle Kermse niemand meer durfde te bieden op de kavel ‘Burgemeester 2011’. Het was te voorzien: het eerste, en dan ook nog voor de grap, geboden bod, van ex-Broeklander Wilfried Schutte, werd na heel wat keren herhaalde woorden van de veilingmeester: ‘niemand meer dan? een maal, ander maal, afgeslagen.

Maar omdat Wilfried niet beoogd had om écht burgemeester te worden en ook niet in Broekland woont, is op eigen verzoek aan hem eervol ontslag verleend. Om Broekland toch bestuurbaar te houden is het burgemeesterschap daarom in handen gelegd van Jos ten Have, die de kavel ‘het locoburgemeesterschap’ tijdens de veiling had gekocht.

“Maar dat was niet de bedoeling, ik ben slechts loco, een zogeheten halve burgemeester!’ ‘Dus het burgemeesterschap, dat ga ik écht niet het hele jaar alleen vervullen! Daar moest ik wel iets op verzinnen”, zo vertelt Jos ten Have. ‘Ik heb daarom aangeklopt bij de ‘oude’ burgemeester, Gait Middelkamp en gelukkig zag ook Gait mijn plannetje wel zitten: We doen het in 2011 samen”.

En wie Gait en Jos kent, kan dan al op de klompen aanvoelen dat ze daar wel weer een ludieke oplossing voor wisten te vinden!

Afgelopen zaterdag 2 april 2011 komt Jos om 10.00 uur alleen op een tandem aanfietsen als ‘halve burgemeester’ om de officiële openingshandeling van de Broeklander Open Bedrijvendag te gaan verrichten. “Wie mij nog niet kent, ik ben Jos ten Have, de locoburgemeester van Broekland. Mij is gevraagd om de Broeklander Open Bedrijvendag te openen, maar er wordt niets verricht, voordat Gait er bij komt”, zo begon Jos zijn eerste burgemeesterspeech. Uit het mandje achterop zijn duomobiel tovert hij de andere helft van zijn pak te voorschijn en hijst Gait erin. “We hebben besloten om samen het burgemeesterschap op ons te nemen en zullen dan ook samen deze klus en alle andere klussen in 2011 in de functie van burgemeester als duo gaan klaren”, zo vervolgt Jos zijn speech. “Ieders de helft’. Ik bedenke wel wat en Gait mag ’t zeg’n, want die kan ’t beste proaten”, waarna hij het woord geeft aan Gait.

Het was een drukke dag voor de verse duoburgemeester, want na de officiële opening van de Broeklander Open Bedrijvendag, hebben ze ook de felicitaties en bloemetjes bezorgd aan drie jubilarissen: De Buurtwinkel van De Parabool en de winkel Tiebotanie, vanwege hun 10-jarig bestaan en aan Jan Nijenkamp, vanwege zijn 40 dienstjaren bij Installatiebedrijf Nijhof. Daarnaast namen ze een kijkje in de garage van auto- en taxibedrijf Jan Holtkuile, de oudste ondernemer van Broekland , met nog grootste uitbreidingsplannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.