dromen denken durven groen

Een zoon neemt het bedrijf van zijn vader over, nadat hij er jaren als personeelslid heeft gewerkt. Hij is er klaar voor! De onderneming heeft tenslotte geen geheimen meer. Maar eenmaal aan de top blijkt dat er andere krachten spelen. Collega’s zijn geen collega’s meer, maar personeelsleden. Leveranciers en relaties spreken je opeens met ‘U’ aan. En misschien wel het ergste… het wordt stil als je de afdeling oploopt.

Daar begint het verhaal van ‘Dromen Denken Durven Doen!’, een professionele theaterproductie gemaakt door Sallanders. De productie wordt uitgevoerd op 18 juni in theater de Spiegel in Zwolle, met bekende solisten en een groot orkest. Initiatiefnemer en componist Hans Groen ziet zijn eigen droom gestalte krijgen. “De composities zijn al twee jaar klaar. Met de demo heb ik gerenommeerde arrangeurs, TV- en theaterproducenten en muzikanten benaderd. Iedereen was gelijk laaiend enthousiast. Met Ton Scherpenzeel ,componist en toetsenist van de groep Kayak en Syb van der Ploeg (zanger van De kast) zijn verregaande gesprekken geweest om de productie uit te voeren. Helaas hebben zij het uiteindelijk niet kunnen combineren met hun eigen theaterprogramma’s.”

De productie staat nu flink in de steigers en de laatste hand wordt aan het artistieke deel gelegd. Groen: “Een moeizame financiering heeft voor veel tegenslag en stress gezorgd. Maar aan de andere kant zijn de reacties van de artiesten en het orkest zo gigantisch gaaf; dat compenseert gewoon alles.”

‘Dromen, Denken, Durven, Doen!’ handelt over de emoties van het ondernemen. De eenzaamheid en de vriendschap. Het succes en het debacle. Het nemen van beslissingen met je onderbuik in plaats van met je verstand. Het geloof in jezelf, je gezin en de onderneming. Groen: “Ik ben als muzikant een zelfstandige ondernemer, maar absoluut niet commercieel of zakelijk. Wat ik in de laatste drie jaar geleerd heb, is dat de titel van het stuk in ieder geval klopt!”

“Dromen, Denken, Durven, Doen!” wordt uitgevoerd door Cor bakker, Ernst Daniel Smid, Jamai Loman, Cindy Oudshoorn, Three-Ality en het Noord Poolorkest o.l.v Reinout Douma. Kaarten zijn te bestellen via staging2.ondernemersconcert.nl. Salland Centraal zal wekelijks verslag doen van deze productie, waarbij de artiesten en artistiek medewerkers aan het woord komen. Volgende week: het schrijversduo Joke Zwaal en Willem Verdaasdonk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.