discussie over plaats nieuwe gemeentehuis

De vraag waar het nieuwe gemeentehuis moest komen leek in 2008 langzamerhand op een gebed zonder eind uit te lopen. Alle vier de partijen die in de gemeenteraad zaten, vonden allemaal wat anders. Zelfs binnen het college waren ze het niet met elkaar eens. De partijen waren het zelfs dusdanig met elkaar oneens dat de tijd begon te dringen, want de discussie over het nieuwe onderkomen begon andere ontwikkelingen in de weg te staan. En omdat de fractievoorzitters in de zomer van 2008 hadden uitgesproken dat er in dat jaar nog een besluit werd genomen, werd in november van dat jaar de knoop doorgehakt.

En hoe. Plots kwam de switch van het CDA. Vooraf was het CDA voor nieuwbouw op de huidige plek van het gemeentehuis. Maar na beraad vond de partij het toch beter deze locatie in het centrum beschikbaar te houden voor seniorenwoningen. De PvdA had zich in mei al uitgesproken voor de Raalterweg, waardoor de grote meerderheid een feit was.

Voor wethouder Jonny Hollander zag net zoals zijn partij Gemeentebelangen meer in het Aberssonterrein in Olst als beoogde locatie. Toen tijdens de vergadering bleek dat het CDA omging naar de locatie aan de Raalterweg, sloot ook Gemeentebelangen zich daarbij aan, wat tot een applaus op de publieke tribune leidde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.