den daas wil hoftheater 10 procent korten

“De reden waarom we dat toen niet gedaan hebben, is omdat we vinden dat het Hoftheater een belangrijke rol in het cultureel veld speelt,” was het antwoord van wethouder Roger de Groot. “Ze moeten per jaar zestig maatschappelijke voorstellingen geven, ze moeten het pand maatschappelijk verhuren en de exploitatie verloopt ook niet echt rooskleurig.” In het verleden kreeg het Hoftheater twee keer 25.000 euro extra, om een gat in de begroting te dichten. “Dat krijgen ze nu niet meer, dat zien ze bij het Hoftheater ook als bezuiniging, het college overigens niet.”

“Flinterdun verhaal van de wethouder. De bieb heeft ook prestatieafspraken met de gemeente,” aldus Den Daas in zijn reactie. “Wat vindt de wethouder van de geldverslindende naamsverandering van het Hoftheater dan?” De Groot liet weten dat hij er zelf al achteraan gebeld had. “Ik heb me laten vertellen dat het geen geldverslindende operatie is. Het Hoftheater is een autonome stichting, die zijn wat dingen van plan. Wat ze daar gaan doen is voor mij ook een verrassing, ik weet ook niet wat er precies gaat gebeuren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.