de parabool in broekland bestaat 10 jaar

De bakkerij/buurtwinkel van de Parabool in Broekland viert deze week het 10-jarig bestaan. Dat gebeurt met diverse speciale aanbiedingen en een open huis op zaterdag 2 april (tot 13.00 uur).

Dat de bakkerij/buurtwinkel, die werk biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, uit zou groeien tot een goed lopende onderneming, had niemand tien jaar geleden kunnen voorspellen. Inmiddels gaan er gemiddeld honderd tot honderdvijftig broden per dag over de toonbank en zijn de bestellingen niet aan te slepen. “De bakkerij/buurtwinkel in Broekland staat op de kaart”, meldt Floor van Battum namens de Parabool.

De klanten kunnen er terecht voor vers brood, maar ook voor de dagelijkse boodschappen. Het brede aanbod aan producten biedt een uitkomst, want voor de dichtstbijzijnde supermarkt moeten de mensen in Broekland toch een stukje rijden.

Netty, één van de begeleiders, vertelt over het ontstaan van de bakkerij/buurtwinkel: “Vanuit Stichting de Parabool ontstond destijds het idee om een bakkerij/buurtwinkel te openen in Broekland. Het doel was om mensen met een verstandelijke beperking hier een échte baan te bieden. Sindsdien werken er dagelijks zo’n vijftien cliënten, die bij ons de fijne kneepjes van het bakkersvak leren.” Met succes, want het bakkersteam creëert dag in dag uit de heerlijkste producten. Ook krijgen ze mee hoe een winkel wordt gerund. Netty: “Ieder heeft zijn eigen specialisme. Zo weegt de één de ingrediënten af en bakt de ander het brood. Ook hebben we een fanatiek verkoopteam en een speciale banketafdeling, waar heerlijke taarten, koeken en cakes bereid worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.