Home / archiefcentraal / de kort krijgt geen gelijk van ombudsman

de kort krijgt geen gelijk van ombudsman

De gemeenteraad wees dit verzoek tot inspraak echter af. De raad vond namelijk dat het hier niet gaat om gemeentelijk beleid, maar om interne bedrijfsvoering. Onzin vond De Kort. Hij stapte naar de Overijsselse Ombudsman. De Ombudsman oordeelde dat de gemeenteraad een terecht besluit had genomen.

Officieel oordeelde de Ombudsman dat zijn kwestie niet beoordeeld kon worden. Zijn klacht zou namelijk alleen beoordeeld kunnen worden als het om een bepaalde aangelegenheid ging, waarop een bestuursorgaan zich tegen hem gedroeg. Het betreft volgens de ombudsman geen ‘bepaalde aangelegenheid’, maar toch boog de Ombudsman zich over de kwestie. “Ten overvloede,” aldus de Ombudsman.

Lees ook

Wiegeliedjes en nachtmerries in Nicolaaskerk

WIJHE – Sinje Kiel en David van Ooijen verzorgen op zaterdag 7 augustus een concert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.