de gouden emmer speelt mee met cijferstrijd

De Gouden Emmer uit Heino is één van de bijna 300 basisscholen die dit jaar meedoet met de landelijke rekenwedstrijd Cijferstrijd. De kinderen gaan de strijd aan met 75.000 leerlingen van andere basisscholen. Net als in 2009 en 2010 organiseert uitgeverij ThiemeMeulenhoff ook dit jaar weer Cijferstrijd, een vier weken durende rekenwedstrijd voor groep 1 tot en met groep 8.

Cijferstrijd is een spannende en leerzame rekenwedstrijd, die leerlingen leert samenwerken en een impuls geeft aan rekenen. Naast het leerzame karakter van de wedstrijd, staat plezier in rekenen bij Cijferstrijd voorop. De kinderen gaan aan de slag met heel uiteenlopende vragen. Hoe koud is het in de diepvries? Maak het getal 16 met vijf lucifers. Wat is de oppervlakte van de gemeente waarin jullie school staat? Maak een foto van twee schoenen met een verschillende maat. En nog veel meer leuke vragen. Eén ding hebben de vragen gemeen: ze hebben allemaal met rekenen te maken en de uitslag wordt op de foto gezet. Cijferstrijd start op 25 maart 2011 en duurt tot 23 april.

In Cijferstrijd lossen scholen vier weken lang wekelijks een cijferraadsel op, variërend van eenvoudige tel-opdrachten tot uitdagende rekenopgaven. De opdrachten zijn verdeeld over drie niveaus, zodat alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 kunnen meedoen. Sommige opdrachten kunnen in de klas worden vervuld; voor andere opdrachten moeten leerlingen op pad. De oplossingen worden vervolgens met een camera vastgelegd en ingestuurd. Scholen maken kans op wekelijkse prijzen én op twee hoofdprijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.