dagopvang voor senioren op schurinkshoeve

De Schurinkshoeve biedt plaats aan vijf tot zeven ouderen per dag. De zorgboerderij wacht op dit moment op een vergunning voor uitbreiding en als die er is, zal de capaciteit worden uitgebreid tot circa tien plekken. Om in aanmerking te komen voor een plek op de Schurinkshoeve dienen de senioren te beschikken over een zorgindicatie. De drie tekenen gezamenlijk voor de begeleiding van de senioren, maar mogen daarbij ook rekenen op de hulp van Jos, Karin, vrijwilligers en stagiaires. Ze zullen het werk op de Schurinkshoeve combineren met hun reguliere werkzaamheden in de zorg. “Zie het maar als een verlengstuk van ons werk. We hebben hier het voordeel dat we niet vanaf het nulpunt hoeven te beginnen. De Schurinkshoeve is al tien jaar een zorgboerderij. Alle voorwaarden zijn er al!”

De doelgroep omschrijven ze zelf als senioren met een (lichte) lichamelijke, psychische of psychogeriatrische beperking. Dat psychogeriatrisch verdient wellicht enige verduidelijking. “Daarmee bedoelen we ouderen met beginnende Alzheimer of ouderen die in een sociaal isolement zijn beland. Dat kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld het overlijden van hun partner.”

Marjet, Ans en Marian gaan voor een huiselijke sfeer. Elke dag wordt dan ook begonnen met een gezamenlijk bakje koffie in de als huiskamer ingerichte dagbestedingsruimte. “De senioren kunnen vervolgens van alles doen. Naar de dieren kijken, wandelen, genieten van de zon, een krantje lezen of schilderen. Als ze het willen, mogen ze ook meehelpen op de boerderij. Denk aan het voeren en verzorgen van de dieren, de stal uitmesten, in de groentetuin of in de kas werken, eieren rapen, het is allemaal mogelijk, maar niks is verplicht.” Om de huiselijke sfeer te benadrukken, vormt een gezamenlijke warme maaltijd het middelpunt van de dag. “De ouderen mogen helpen bij de bereiding ervan. De ingrediënten proberen we zoveel mogelijk van de boerderij te halen. Zo’n gezamenlijke maaltijd is absoluut belangrijk voor de contacten. Sommige ouderen eten bijna nooit meer in een huiselijke setting met andere mensen om zich heen.”

De Schurinkshoeve is te vinden aan de Bathemerweg 3 in Haarle en beschikt over de Kwaliteitswaarborg van de Zorgboerderijen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jos Kemper en Karin Hoffman, tel: 0548-595306, e-mail: info@deschurinkshoeve.nl of een kijkje nemen op staging2.deschurinkshoeve.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.