cursus boerderijbehoud in luttenberg

Boerderijeigenaren en bewoners kunnen zich aanmelden voor vier keer een cursus boerderijbehoud vanaf woensdag 20 april in Luttenberg. De cursus kan boerderijbewoners helpen bij hun zoektocht naar de juiste kennis van cultuurhistorische, streekeigen en technische aspecten om aan de wensen ten aanzien van hun boerderij te verwezenlijken.

De cursus start met een uitleg over de oorsprong van de karakteristieke boerderijtypen in de regio. Op de volgende drie avonden wordt aandacht geschonken aan veel voorkomende onderhoudsproblemen bij boerderijen. Een voorbeeld hiervan is doorslaand en optrekkend vocht. Bij de behandeling wordt ingegaan op vragen zoals: hoe bescherm je de onderdelen van een gebouw tegen weersinvloeden? Hoe kun je vocht uit de bodem weren? Hoe voorkom je condensatieproblemen? Welke complicaties kunnen zich voordoen bij isolatiemaatregelen?

Zo komen er diverse onderhoudsaspecten aan bod. Waar nodig, worden de belangrijkste constructies van gevels, daken en vloeren doorgenomen. Het lesmateriaal bevat talrijke praktische tips. Verder wordt uitleg gegeven over een efficiënte aanpak van het totale onderhoud en over de mogelijkheden van subsidie fiscale aftrek.

De cursus wordt verzorgd door Monumentenwacht Overijssel, in samenwerking met de Stichting Sallands Erfgoed. Vanuit het Leader-project Sallands Erf & Goed wordt een financiële bijdrage aan de cursus verleend, waardoor het mogelijk is de cursus aan te bieden voor 50 euro per persoon, in plaats van de reguliere 125 euro. De cursus vindt plaats op boerderij Oosterbroek, familie Tijs, Heuvelweg 48 in Luttenberg. De cursusdate zijn woensdag 20 en 27 april maandag 2 en 9 mei van 20.00 tot 22.00 uur. Opgeven kan via info@stichtingsallandserfgoed.nl of telefonisch bij Maureen Fakkert via 0570-531338.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.