cultuursubsidie verenigingen blijft bestaan

De basissubsidie voor culturele verenigingen en stichtingen in de gemeente Raalte blijft gehandhaafd. Ook de structurele bijdragen aan de Laarman, Erve Strunk en de IJsselacademie blijven bestaan. Dat heeft de gemeenteraad van Raalte donderdagavond besloten.

Het college van B&W was voornemens om deze bijdragen te schrappen, maar is teruggefloten door de gemeenteraad. De andere bezuinigingen op cultuur in Raalte blijven overigens wel overeind. Dat betekent dat culturele verenigingen geen subsidie meer krijgen voor volwassen leden, een besparing van 18.000 euro. Ook worden de waarderingssubsidies voor evenementen afgeschaft, deze worden omgezet in projectsubsidies. Voor die laatstgenoemde is het potje een stuk kleiner dan de waarderingssubsidies die nu nog bestaan. Ook voor de dirigentensubsdidie is het einde verhaal, dat levert een besparing van 6.600 euro op.

Wel vindt een aantal partijen in de raad dat een aantal van de bezuinigingen niet binnen twee jaar, maar in drie jaar gerealiseerd moeten worden. Op deze manier vinden de Raalter politici dat de verenigingen zich beter voor kunnen bereiden op de aanstaande bezuinigingen.

De SP stelde overigens nog voor om de vergoeding voor raadsleden met 20 procent te korten en met die besparing de cultuurbezuiniging te schrappen. Iets wat weinig bijval onder de andere partijen vond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.