crt organiseert sallandse aspergetocht

Een sportieve uitdaging, gezellig fietsen, voor elk wat wils, maar vooral genieten van beweging. De Toerafdeling van CRT Raalte organiseert de Sallandse Aspergetocht op 1 mei. Het is een mooie route door het prachtige Sallandse land met veel bezienswaardigheden.

Zo gaat de tocht langs het Knapenveld, waterpartijen, zitjes, kikkerpoelen, het klompen atelier, de Laarman en nog vele andere bezienswaardigheden. Natuurlijk ontbreekt een heerlijk aspergehapje op de dagcamping de Luttenberg niet. Deze wordt aangeboden door aspergekweker De Weerd.

De tocht is gewaardeerd met één ster, conform het NTFU reglement. Bij een toertocht met één ster zijn er goed gepeilde routes zijn en is er een duidelijke routebeschrijving. Er is extra frisdrank onder weg zijn en bij CRT Raalte is er een lekker aspergehapje om de naam Sallandse Aspergetocht weer eer aan te doen.

De voorzitter van de gelijknamige commissie, Herman van de Donk, laat weten dat er drie nieuwe routes zijn gemaakt. “De echte pedaalridders kunnen tussen 08.00 en 10.00 uur hun stalen ros bestijgen voor een route van honderd kilometer die een leuke en vooral sportieve uitdaging biedt aan de geoefende fietser.”

Voor zestig kilometer die een attractie voor de recreatieve fietser is, kun je, je tussen 09.00 en 12.00 uur melden bij de inschrijftafel.

De 30 km is geschikt voor jong en oud, en vooral bedoeld is voor gezinnen met kinderen.

Inschrijven kan op zondagmorgen 1 mei bij Restaurant Laurel’s, Varkensmarkt 7 te Raalte.

Elke tiende deelnemer wint een gratis pannenkoek, die door Laurel’s aangeboden wordt. Voor meer informatie over de Sallandse Aspergetocht kun je terecht op staging2.crtraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.