commissie broekland maakt korte klappen

‘Met elkaar, door elkaar, zó voor elkaar!’ Onder dat motto heeft de Korte Klappen Commissie het paadje met aan weerszijde oude bomen, dat midden in Broekland ligt, in oude glorie hersteld. Met man en macht heeft een dertigtal Broeklanders in estafettevorm gewerkt. De Kleine Klappen Commissie maakt korte meppen met kleine projecten waar heel Broekland beter van wordt.

“Nu is het bestraten van een lang pad met waaltjes in waaiervorm niet bepaald een korte klappenactie te noemen, maar dat hebben we opgelost door het in estafettevorm te doen”, zegt een van de Broeklanders.

Waar een heel weekend van vrijdag 16.00 uur tot zondagavond voor uitgetrokken was, bleek zaterdag in de namiddag de klus al geklaard te zijn. “Zo is de te lange klus een nog kortere klus geworden dan we dachten”, vertelt Luc Alferink lachend.

“En dat lag niet alleen aan het harde werken met elkaar. Wat er zeker ook aan bijgedragen heeft, zijn de ‘door elkaar’ geregelde zaken. Zoals de prima catering in de als schaftruimte ingerichte werkplaats van Henk Koopman, de cake van de Buurtwinkel De Parabool bij de koffie en de warme hap aangeboden door dorpscafé De Hoppe. En natuurlijk de voorbereidingen van hovenier Guus Schutte, die de waaltjes wist te regelen en met de gemeente een deal wist te sluiten over de betaling ervan. Echt weer zo’n voorbeeld dat Broekland het toch voor elkaar kan krijgen. We gebruiken niet voor niets het motto: Met elkaar, door elkaar: zó voor elkaar! (maar dan in ’t plat)”, zegt Alferink trots.

De plannen om het paadje weer ‘ouderwets’ in te straten zijn al terug te lezen in verslagen van tien jaar geleden. Het stond al op het lijstje van de Werkgroep Groen & Cultuur. De werkgroep heeft destijds heel wat plannen verwezenlijkt, waardoor Broekland heel wat mooier en groener is geworden. Maar dit plan kwam maar niet van de grond. Dat lag volgens de commissie niet aan hen, maar de gemeente werkte niet erg mee.

Toen twee jaar geleden de werkgroep werd opgeheven, bleef deze klus dus onvervuld achter. Totdat vorig jaar Broeklander Henk Koopman contact zocht met Plaatselijk Belang Broekland. Daarop is onder leiding van Luc Alferink en Jasper Guldemond de Korte Klappen Commissie in het leven geroepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.