commentaar burger kan veel vaker helpen

De eerste Burgernetactie in de gemeente Raalte is met succes afgerond. Een 68-jarige man uit Heino stapte overspannen achter het stuur van zijn auto en vertrok. Nog geen uur na de start van de actie, werd de man teruggevonden. Prachtig. De burger kan dus echt helpen bij opsporingen van de politie, dat blijkt.

Moeten we dat niet vaker doen? De burger heeft meer ogen dan de politie. Of moet Burgernet juist ingezet worden in zeer nijpende situaties? De vragen roepen eigenlijk direct meer vervolgvragen op dan dat ze antwoorden geven.

Burgernet werd afgelopen vrijdag serieus genomen, omdat het de eerste keer in twee maanden (sinds het in werking treden) echt gebruikt werd. Maar het kan toch veel vaker ingezet worden? De winkeldief, die met regelmaat de zaak uitrent, is ook te pakken met dit systeem. De supermarktplunderaar ook. Waarom zetten we Burgernet niet bij elk voorval in? Het werkt blijkt nu.

Maar als we Burgernet bij elk ‘wissewasje’ inzetten, nemen wij (als burgers) het misschien niet meer serieus. “Laat maar wezen die oproep, 0343-nummer. Vast weer een winkeldief.” Dat wordt heel eenvoudig het credo. Maar toch.

Afgelopen week werd ook bekend dat de politie met meer geld, minder daders pakt. Zou Burgernet niet veel vaker in werking moeten treden? Stof tot denken. Dat des te meer.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.