carmel college doet actief mee aan sport week

Carmel College Salland doet actief mee aan de Nationale Sport Week, die afgelopen maandag begonnen is en nog tot en met donderdag 21 april doorgaat. De leerlingen en medewerkers van het Carmel College konden dinsdag meedoen aan onder andere atletiek, wandelen, fitness, bodycombat en Sh’bam. In Sportcentrum de Tijenraan worden de basisbeginselen van handbal uitgelegd, waar eveneens een training aan vastzit. Vervolgens spelen de leerlingen een handbalwedstrijd tegen elkaar. In de pauze kunnen de voetbalfans zich uitleven in een echte pannakooi, die op het schoolplein staat.

Aan sportliefhebbers heeft het Carmel College geen gebrek. De voetbalkooi is doorlopend vol en ook het streetsoccer op het boardingveld blijkt populair. Dat is te zien aan het vele publiek langs de kant, dat hoofdzakelijk uit mannen bestaat. De hekwerk van de pannakooi is beschikbaar gesteld door Bouwbedrijf Meijer en Reko Raalte. Onder de meiden is basketbal favoriet, op het geïmproviseerde basketbalveld op de school is slechts één jongen te bekennen.

In het VMBO-gebouw zijn een handjevol leerlingen tafeltennis aan het spelen. De Lifestyle XL lessen in de gymzaal blijken een stuk geliefder, zowel onder meiden als jongens. Op de opzwepende klanken van Enrique Iglesias doen de leerlingen aan Sh’bam, een actieve work-out door middel van eenvoudige dansbewegingen. Tijd om bij te komen hebben de leerlingen niet, na Sh’bam gaan zij bijna onmiddellijk door met Bodycombat, waarbij je vechtbewegingen uitvoert op muziek.

De Nationale Sport Week heeft als doel de sportparticipatie in Nederland te vergroten door middel van het promoten van sport en bewegen. Onder andere voetbal, Multimoves fitness en handbal staan woensdag en donderdag nog op het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.