campings lopen overvol door zonnige weer

De bordjes ‘complet’- zoals je ze in het hoogseizoen in Frankrijk tegenkomt als je niet geboekt hebt, konden vrijdag in onze regio hier en daar ook wel aan de weg. “De laatste weken zijn er ineens enorm veel boekingen gekomen voor de komende twee weken. We zitten bijna helemaal volgeboekt dit weekend. Ongeveer negentig procent van de camping is bezet. Het is nog nooit zo druk geweest tijdens Pasen op de camping.” Aldus de gebroeders Westenenk van de Krieghuusbelten in Raalte.

Bij het zwembad en het terras zag het vrijdagmiddag zwart (of moeten we zeggen gezond bruin?) van de mensen, het zat bomvol. Ook bij de visvijver was een aantal tentjes met (nacht)vissende mensen te vinden, net als mensen die aan het zonnen waren.

Donderdagavond begon de drukte al op de campings, gebruik makend van de vrije goede vrijdag en een tweede paasdag achteraan het weekend, werd aan het eind van de werkdag menig caravan in positie gemanoeuvreerd. “Overdag is het al te warm om dat werk te doen”, liet een man uit het westen des lands weten. “Overdag moet je met dit weer op een tuinstoel zitten. Potje bier er bij. Tijdschriftje. Lekker niets doen.”

Overdag lig je aan de waterkant. Bij de Krieghuusbelten kan dat dit seizoen trouwens ook ’s avonds. De nieuwe glijbaan heeft gekleurde ledverlichting, zodat je door een tunnel van afwisselende kleuren gaat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.