braderie muziek en kinderspelen in wijhe

Op een zonovergoten Gemeenteplein in Wijhe gaven burgemeester Strien en de voorzitter van het Verenigd Comité Wijhe Bernardien Marskamp – Van Aperlo het officiële startsein gegeven voor een heerlijke gezellige Koninginnedag in Wijhe. Ook dit jaar stond de opening weer bol van traditie.

Nadat de duiven gelost waren, de muziekverenigingen een muzikale ode brachten, het Wilhelmus gespeeld en gezongen was, de Nederlandse driekleur gehesen in top hing en als laatste openingstraditie de solexclub ’t Ventieldopje’ was ‘weggeschoten’ kon iedereen genieten van de gezellige Koninginnebraderie. Daarnaast was er veel belangstelling voor de kleedjesmarkt die in en rondom de Langstraat plaatsvond.

Ook de Nicolaaskerk werd druk bezocht. Meer dan 350 mensen bezochten de merklappententoonstelling – georganiseerd door Dientha Van Munster en Rinie van der Kolk – en de fototentoonstelling naar aanleiding van het 1050 jarig bestaan van Wijhe met als titel: ‘Het mooiste plekje van Wijhe’.

Tevens had het Verenigd Comité Wijhe de groepsfoto die vorige jaar april was gemaakt in het kader van 1050 jaar Wijhe vergroot naar een afmeting van twee bij drie meter. Velen kwamen kijken of zij zich dit jaar ook nog konden herkennen.

In het kader van de aanstaande 4 mei-herdenking, waarbij de organisatie de bevrijders een ‘gezicht’ willen geven, was de fietsroutepuzzeltocht, ook als wandelroute verkrijgbaar, uitgezet langs plekken in Wijhe waar bevrijders zijn gestorve. Aan deze fietstocht deden meer dan tweehonderd mensen mee.

Op het gemeenteplein hield Team Sportstimulering Olst-Wijhe in samenwerking met Landstede Welzijn een middag vol activiteiten. Zo was er een skelterbaan, een springkussen en een gladiatorenspel.

Op het grote podium op het Gemeenteplein van Wijhe speelde ’s avonds de Wijhese Harmonie samen met DJ Tom diverse nummers van onder andere Michel Jackson en Elvis Presley. Tevens werd onder grote publieke belangstelling de compilatie getoond van de film over alle activiteiten van het 1050 jarig bestaan van Wijhe (samengesteld door Gerrit Oosterbroek).

De prijswinnaar van de fototentoonstelling was Floor Hoogendoorn uit Wijhe. Zij ontving ‘Eeuwige Roem’ en een kleine attentie. Nadat het Wiejes Cabaret diverse (politieke) actualiteiten op prikkelende wijze had weergegeven, werd Koninginnedag 2011 rond 22.30 uur met een groot vuurwerk afgesloten op het terrein van ’t Weytendaal waarna het in de cafés nog lang gezellig ‘onrustig’ bleef.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.