blues en the ventures op dok podium

Het programma van Sixties Alive, dat op Eerste Paasdag plaatsvindt in het Deventer Havenkwartier wordt gehouden is rond. Om 15.00 uur trapt de Cold River Boyz af met blues. Les Haricots gaan als De Ventjes om 16.00 uur under cover met het repertoire van The Ventures. Daarnaast wint degene die het aantal paaskuikentjes in de DOK H2O weet een leuke attentie. Het muzikale festijn is gratis toegankelijk voor iedereen.

De Blues & Rockband Cold River Boyz is voortgekomen uit de formatie Crossroads 50#1 en beleeft met zanger Henk van Zanten als nieuwe frontman een primeur in DOK H2O. De band is de afgelopen maanden hevig in de weer geweest om de setlist nieuw op te zetten. Ze spelen nummers in de traditie van de Blues & de Rock vanaf eind jaren ’60 tot nu toe van o.a. John Hiatt, Bob Dylan, Jimmy Hendrix en Lenny Kravitz, maar ook van The Stones, The Black Crows, ZZ Top en Fleetwood Mac. De band bestaat naast Henk uit Willem Wessels lead-gitaar en hammond, Evert Selders rythm-gitaar, Frans Havekes basgitaar en Gerrit Mäkel drums.

Vier leden van Les Haricots hebben zich gestort op het repertoire van de legendarische band The Ventures, opgericht in 1958. Begin jaren zestig bestormden zij de hitlijsten met nummers als Walk don’t Run, Telstar, Wipe Out, Pipe Line, enz. Met hun specifieke sound kwamen zij met 14 instrumentale singels op de Billboard Top 100. Zij inspireerden vele bands in de zestiger jaren en ook nu weer. De vier noemen zich De Ventjes. Jan Keizer is sologitarist, op drum Ron Bijlaard, Martin Hulshof op basgitaar en Hans Kok op slaggitaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.